2018. szeptember 21., Máté

"Forr a légkör" amint kisüt a nap


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 25., péntek, 17:12

Pénteken a borongós időben csak kevés helyen mutatta magát a napfény - ahol azonban elvékonyodott a felhőzet, rögtön beindult a konvekció.

Pénteken zárt, jelentősebb csapadékot adó felhők érkeztek hazánk fölé. Az áztató eső a középső tájakon - így a főváros térségében is - jellemző volt, Budapesten a XVIII. kerületben például 7 mm esőt mértünk kevesebb mint 5 óra leforgása alatt. 

Közben délnyugaton helyenként elvékonyodott a felhőzet, a napsütés hatására pedig beindul a gomolyfelhő-képződés. Letenyén igen látványos konvekciót sikerült megörökítenünk, de a csütörtökihez hasonló hevesebb zivatarok most nem voltak jellemzőek az országban.

Az ICI Interaktív Meteorológia Letenyén kihelyezett mérőállomásának látványos kamerafilmjén szinte "forr a légkör" - gyenge zivatar alakult ki

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat