2019. december 6., Miklós

Áradnak a folyók az USA-ban is

Hazánkban szerencsére apadnak a folyók, és egyre csökken a belvízzel elöntött területek nagysága is. Amerikában azonban Michigantől Tennessee-ig rekord magas szinten tetőzik az árvíz.


Ár- és belvíz fenyeget

A mögöttünk álló, rendkívül csapadékos telet követően sem fordult szárazabbra az idő, a magyarországi folyók több szakaszán árvízvédelmi, nagy területen pedig komoly belvízvédelmi készültség van.


Áradásnak indultak a nyugat-magyarországi folyók is

Az elmúlt napokban lehullott jelentős csapadék és a hóolvadás az észak-magyarországi folyók után a Nyugat-Dunántúlon is áradást indított el. A belvizes területek nagysága is emelkedett.


Meredeken emelkedett az észak-magyarországi folyók vízszintje

Az elmúlt napok kiadós csapadéka és a hóolvadás hatására egy-másfél, helyenként 2 méterrel emelkedett a Sajó és a Tarna vízszintje. Az árhullám a napokban vonul le.


Hirtelen megáradtak a folyók Németországban

A hétvégén több németországi folyón is másfél-két méteres vízszintemelkedést tapasztaltak, ráadásul újabb esőket várnak.


Folyóinkat, tavainkat is érinti a szárazság

A Tisza több mérőállomásán közel rekord alacsony a vízszint, a Balatonnál alig fél méter az átlagmagasság. A Velencei-tó vízszintje is átlag alatti, míg a Fertő-tavon jobb a helyzet.