2019. május 22., Júlia, Rita

Folyamatos lehűlés, nő az infarktus kialakulásának veszélye – orvosmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 28., hétfő, 01:18

A következő napokban is marad a változékony időjárás. A kettősfronti hatás még napokig terheli a szervezetünket, feszültséget, ingerlékenységet tapasztalhatunk. A folyamatos lehűlés a keringési betegekre negatívan hat, megnő az infarktus kialakulásának veszélye.

Csütörtökön kettősfronti hatás terheli a szervezetünket, csapadékra inkább az északi, és nyugati országrészben lehet számítani. Ebben a térségben az esernyő, esőkabát szükséges. Az ország nagy részén azonban sok napsütés várható, ami jót tesz a hangulatunknak. A frontra érzékenyek türelmetlenséggel, fokozott ingerlékenységgel, akár fejfájással reagálhatnak a légköri változásokra. A cukorbetegeknél is felléphet vércukor ingadozás, amit a diéta szigorúbb betartásával tudnak ellensúlyozni. Ajánlott ilyenkor egy kellemes citromfű tea, ami segít a feszültség oldásában.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Pénteken is változékony időnk lesz, a több órás napsütés mellett kialakulhatnak záporok, zivatarok. A kettősfronti hatás fejfájást, ingerlékenységet okozhat, de a szívbetegek nehézlégzést, mellkasi panaszokat is érezhetnek. A felélénkülő szél okozhat a szél érzékenyeknek feszültséget, nyugtalanságot, akár fejfájásos panaszokat. A kisgyerekeknél alvászavar, nyugtalanság jelentkezhet. Célszerű a könnyű ételek fogyasztása, valamint a kismamák, a szívbetegek kerüljék a nagyobb megterheléseket.

Szombaton egy hidegfront éri el térségünket, a hőmérséklet 20 fok körül alakul. Záporok zivatarok országszerte kialakulhatnak. A lehűlés az érszűkületes panaszokat erősíti, a zivataros térségekben pedig az asztmások legyenek körültekintőek, a vihar alatt és közvetlen utána ne tartózkodjanak a szabadban, lehetőleg ne szellőztessenek.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat