2019. augusztus 21., Sámuel

Fokozott panaszokat okoz az erős melegfront - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:23

Folytatódik a melegedés, a hét végére már éjszaka is fagypont felett lesznek a hőmérsékletek. Ez a hirtelen jött változás komoly terhelést ró a szervezetre, nem kedvez a migrénre hajlamosaknak sem. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és a fokozott folyadékbevitel a következő napokban.

Pénteken folytatódik a melegedés, már a talajközeli légrétegekben is nulla fok feletti hőmérsékletek lesznek. Ez a hirtelen enyhülés szinte mindenkinek a szervezetét megterheli. Kimerültebbek, ingerültebbek lehetünk. Erősödnek a gyulladásos panaszok, ízületi gyulladás, torokgyulladás is felléphet. Az immunrendszer támogatására nagyobb dózisú C vitamin és bőséges folyadék bevitele ajánlott. Megnyúlhat a reakcióidő is, figyeljünk jobban a közlekedésben. Északkeleten ónos eső is növelheti a balesetveszélyt az utakon. Akik hosszabb vezetésre készülnek, iktassanak be több pihenőt, és ezek alkalmával némi testmozgással is frissítsék fel szervezetüket. Lefekvés előtt egy csésze citromfű tea fogyasztása ajánlott az álmatlanságban szenvedőknek.

A légszennyezettség országszerte csökken, de főként a szálló por található meg nagyobb koncentrációban, a városi környezetben. A szennyezett levegő fokozza a légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait, de az egészséges embernél is jelentősen befolyásolja a napi munkavégzést. Fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk. Az időseknek és a gyermekeknek, valamit a felső légúti megbetegedésekben szenvedőknek nem ajánlott városi környezetben a szabad levegőn tartózkodni.

Szombaton már az éjszakai fagyok is megszűnnek, felhős borult idő várható. Záporok kialakulása előfordulhat, így az esernyőkre szükség lehet. Gyengül a melegfronti hatás így az egyéni alkalmazkodóképességétől függően csökkenhetnek az időjárásra érzékenyek tünetei. A borongós nap rosszabb kedélyállapotot eredményezhet, néhány kocka csokival javíthatunk hangulatunkon. A gyulladásos panaszok is fokozódhatnak, feketeáfonya tea segíthet a panaszok csökkenésében. A fejfájósokat sem kíméli az időjárás, magnézium B és C vitamin pótlása ajánlott.

Vasárnap frontmentes idő várható, de megnövekszik a csapadékhajlam, ami a reumatikus panaszokat fokozza.  A felélénkülő szél miatt ingerültség, migrén jelentkezhet. A Dunántúlon több órás napsütés javíthat az elmúlt napok miatti rossz közérzeten.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat