2018. szeptember 20., Friderika

Fokozódik a pollenterhelés?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. április 11., hétfő, 15:03

Ahogy az minden tavasszal lenni szokott, már idén is megkezdődött a pollenszezon. Egyes növények virágpora már tüneteket okozó mennyiségben van jelen a levegőben. Hogyan alakul a pollenterhelés a következő napokban? A cikkből kiderül!

Már javában tart az idei pollenszezon, ugyanis az éger és a mogyoró virágpora már február végén megjelent magas koncentrációval a levegőben. Az enyhébb, csapadékmentes időszakokban a pollenterhelés rendszerint emelkedik, ezzel egyidejűleg fokozatosan növekszik a tünetek száma az allergiások körében.

Jelenleg a nyír, a platán és a gyertyán virágpora jellemzően a magas fokozatot is eléri, míg a kőris, a fűz vagy a ciprusfélék pollenszintje a közepes tartományban van.

Mi várható a következő napokban?

A várható időjárás 2016. április 12-18. között

Kedden és szerdán napközben várhatóan tovább emlekedik a légköri pollenkoncentráció, így az allergiásoknak erősödő tünetekre kell készülni.

Íme egy pár tipp az allergiásoknak:

- Étrendjéből hagyja ki a tej rendszeres fogyasztását!

- Zavaró allergiás tünetek esetén hazaérkezéskor rögtön cserélje le ruháját!

- Ágyneműjét a szokottnál gyakrabban cserélje!

Szerda délutántól, estétől kezdődően főként a keleten élők nyugodhatnak meg, hiszen ezeken a területeken többfelé fordulhatnak elő záporok. A hétvégén is várhatóan több helyen lesz csapadék, így talán a panaszok is enyhülni fognak.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat