2019. augusztus 24., Bertalan

A hónapforduló a sör ünnepe lesz Budapesten

Noha az ősz általában a borról és a szüretről szól, a sörkedvelők sem szorulnak háttérbe. Augusztus végén második alkalommal rendezik meg a sör ünnepét Budapesten.


Hófesztivált rendeznek a Mátrában

A hétvégén több napos rendezvénnyel várják a téli sportok szerelmeseit a Mátraszentistváni Síparkban. Ügyességi verseny, síbajnokság és hócsúszdapark is lesz.


Hétvégi programajánló

Szombaton és vasárnap többórás napsütésre, meleg időre van kilátás, hétfőn azonban egy hidegfront vet véget a jó időnek, ezért használjuk ki a hétvégi programok nyújtotta lehetőségeket!


Lecsófesztivál és parasztolimpia a hétvégén

Szeptember első hétvégéjén két városban is fesztivállal hódolnak népszerű ételünk, a lecsó előtt, és akár parasztolimpián is megmérettethetjük magunkat.


Indul a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja

Szerdán indul a SZIN, a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja. A szegedi rendezvény alatt tombolni fog a hőség.


Borús időben indul a FeZeN

Csütörtökön veszi kezdetét a nyár következő fesztiválja Székesfehérvárott. A nyitónap borús, csapadékos időt ígér, utána azonban ismét naposabbra fordul az idő.


Kánikula, Balaton Sound és Regatta

A hét második felében erőteljes melegedésre lehet számítani, így végre hamisítatlan nyári időre van kilátás. Ez egyaránt jó hír a strandolni, vitorlázni vagy fesztiválozni vágyóknak.


Végre strandidő lesz a hétvégén

Az elkövetkező napokban tovább melegszik az idő, csütörtökön már többfelé eléri a 30 fokot a csúcshőmérséklet. A folytatásban fokozódik a hőség, és végre igazi strandidő lesz a hétvégén.


Elmosta az eső Koppenhágát

A hétvégén mintegy háromhavi csapadék hullott Koppenhágára. A víz pincéket öntött el, és a környéken megrendezett rock fesztivált is elmosta.


Medvehagyma-gyűjtés és pálinkafesztivál is lesz a hétvégén

Hétvégére javul az idő, érdemes kihasználni az alkalmat, hogy túrázzunk egyet. Aki a Bakonyba látogat, medvehagymát is szedhet, de országszerte több gasztronómiai program közül lehet választani.