2018. december 16., Etelka

A felmelegedés a gyulladásos panaszokat erősíti – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 22., kedd, 09:54

Melegfronti hatás érezteti magát a hét első felében. A gyulladásos panaszok fokozódásával lehet számolni. A fronthatás a migrénes panaszokat is erősítheti, sok folyadék, vitamin és ásványi anyag beviteléről ajánlott gondoskodni.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Lassan térnek vissza a tavaszias hőmérsékletek. A fronthatás miatt azonban ok nélküli idegességet, ingerültséget tapasztalhatnak az érzékenyek. Az utakon ezért érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel vezetni. A melegedést migrénes fájdalmak megjelenése, szapora pulzus, magas vérnyomás is jelezheti. Érdemes növelni a folyadékbevitelt a nap folyamán. Szabadtéri programok tervezésére, sportolásra kiváló feltételeket biztosít az időjárás, a légmozgás is mérséklődik. Érdemes kihasználni a kellemes, napos órákat.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően a szálló por mennyisége és a pollenkoncentráció kissé növekedni fog.

Szerdán frontmentes nap ígérkezik, de továbbra is gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, tovább melegszik a levegő. Csapadék nem várható, azonban megélénkül a szél, ami sokaknál fokozhatja a fejfájós panaszokat, ingerültséget, idegességet is kiválthat.  Rendszeres testmozgással, könnyű ételek fogyasztásával enyhíthetjük a panaszokat. Érdemes csökkenteni a koffeinbevitelt is.

Csütörtökön folytatódik a jó idő, sok napsütés járul hozzá a pozitív hangulatunkhoz. Hétvégéig marad a kellemes idő, majd egy hidegfront újabb változást eredményez.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat