2018. szeptember 20., Friderika

Felhőszakadások és zivatarlánc a Duna mentén


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 26., csütörtök, 12:53

A késő délelőtti óráktól egyre többfelé jelentek meg zivatarok. Felhőszakadás is kísérte őket, a Duna vonalában az országot átszelő zivatarlánc alakult ki.

A délelőtt második felétől egyre többfelé pattantak ki helyi zivatarok, ahogy a napsugarak beindították a konvekciót. A zivatarok eleinte a Dunántúl keleti felén és Bács-Kiskun térségében koncentrálódtak, majd kora délután egy hosszú zivatarlánc képződött, amely Szerbiától a Duna mentén egészen a szlovák-cseh határig húzódott. A csapadékzóna lassan haladt kelet felé, útját felhőszakadások kísérték.

Fényjáték a Balatonnál (Kenese) negyed 6 felé:

Elszórtan a Dunántúl nyugati felén is kialakultak zivatarok. Átvonuló zivatar Körmendnél negyed 4 tájt:

Nagy vihar volt ma Szalkszentmártonban is, a képet ott készítette André Krisztián. Heves villámlások, felhőszakadás és apró jégszemek is kísérték.

Látványos videó Nagy-Hideg-hegyről:

Bácsalmáson egy felhőszakadás során mintegy 20-25 perc alatt bő 20 mm eső esett (ami újabb 20-25 perccel később már közel 40 mm-re nőtt, közben pedig Dunaújvároson 15-20 mm hullott kb. 20 perc alatt):

Kora délután a záporok és zivatarok egy közel összefüggő csapadéksávot, zivatarláncot alkottak a Duna vonalában, Szlovákia északi határától kiindulva egészen Szebiáig nyúlva.

 

Balatonkenese 13 óra körül:

Pécs negyed 1 körül:
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat