2019. augusztus 21., Sámuel

Felhőszakadások áztatták vasárnap az országot


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 30., hétfő, 12:03

Vasárnap heves zivatarok vonultak át az országon, melyeket bőséges csapadék és szélviharok kísértek.

Vasárnap több hullámban alakultak ki heves zivatarok az országban. A felhőszakadásokból lehullott csapadék nem ritkán az egy-másfél havi mennyiséget is meghaladta. Bakonycsernyén például 76, Mórott 63, míg Budaörsön 87 mm-t mértünk. A főváros 18. kerületében kihelyezett mérőműszereink helyenként 50 mm esőt regisztráltak, de általános volt a 25-30 mm-es mennyiség. (Budapesten a sokéves adatok alapján a július havi csapadékösszeg 45 mm).

A viharokat nemcsak bőséges csapadék, de szélrohamok is kísérték. Csongrádon 72, Fonyódon 77, míg Gárdonyban 81 km/órás maximális széllökéseket mértek az ICI Interaktív Meteorológia szélmérői.

Bakonycsernyén este 6 óra felé már a sokadik zivatar vonult át:

Nem sokkal később Móron is újból leszakadt az ég.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat