2018. augusztus 17., Jácint

Felhőszakadás miatt állt a forgalom


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 24., vasárnap, 17:29

Vasárnap délután és este többfelé alakult ki intenzív zápor az országban. Helyenként felhőszakadás miatt átmenetileg csaknem leállt a közúti forgalom.

Este az ország középső területén fordultak elő záporok, zivatarok. A csapadék a főváros nagy részét is elérte, és több órán át változó intenzitással esett.

Késő délután igen heves zivatar alakult ki Buda nyugati határán. A sötét fellegek érkezését követően fél óra alatt 15-25 mm csapadék hullott.


A budaörsi vihar. A jó szeműek a szivárványt is észreveszik. (idojaras.hu videó)

Egy veszteglő frontzóna van szombat óra a Kárpát-medence felett, amelynek következtében meglehetősen instabil a légkör. Vasárnap délután ismét sokfelé tornyosultak a gomolyfelhők. Eleinte csak záporok alakultak ki, később már villámok is előfordultak, tehát zivatarok is kitörtek.

A 2A út Vác körüli szakaszán fél ötkor olyan felhőszakadás tört ki, hogy a látótávolság 100 méter alá csökkent, az úttesten pedig nem volt ideje elfolyni a víznek. A legtöbb autós úgy döntött, átmenetileg nem folytatja útját az ítéletidőben. Kilométereken keresztül álltak a gépjárművek az út mellett, várva a vihar elvonulását.


A Kárpát-medence szerte kialakultak záporok. A képen az erdélyi Körösfő feletti égbolt látszik a késő délutáni órákban (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat