2018. augusztus 14., Marcell

Felhőszakadás és víztölcsér volt Ausztráliában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 30., hétfő, 12:38

Felhőszakadások és hirtelen áradások okoznak káoszt Sydney belvárosában, míg Terrigal kisvárosában víztölcsért kaptak lencsevégre.

Ausztrália csendes-óceáni partjainál egy alacsony nyomású képződmény fejlődik, ez okozza a viharos időjárást Új-Dél-Wales tartomány keleti felén. A heves zivatarokat kísérő felhőszakadásszerű esők Sydney-t sem kímélték, a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék elárasztotta a belvárost. A hirtelen jött áradás megbénította a közlekedést, egy ember már életét vesztette, ahogy a víz sodrásában egymásnak torlódott négy jármű.
Képek az elárasztott utcákról (weather.news.com.au)

A Sydneytől mintegy 90 km-re északra fekvő és lagúnáiról nevezetes Terrigal kisvárosában egy víztölcsért kaptak lencsevégre a viharok közepette.


A víztölcsér Teriggal Lagoon-nál (fotó: Jeremy Royston)

Az intenzív esőzés az elkövetkező 36-48 órában még meghatározó lesz az ausztrál kontinens délkeleti partvidékén. A térségbe egyébként lassan beköszönt a tél, ami enyhének mondható, hiszen Sydneyben még ilyenkor is csak ritkán csökken 5 fok alá a hőmérséklet, míg az átlagos maximum a téli hónapok alatt is 16, 17 fok körül alakul.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat