2020. február 20.,

Hűvös júniusi napok

Jóval hidegebb volt az elmúlt napokban, mint egy átlagos nyári napon, ugyanis néhány napon keresztül egy hidegfront felhőzete befolyásolta hazánk időjárását.


Változékony lesz június utolsó hétvégéje

Hétvégén országszerte változékony időre számíthatunk. A többórás napsütéses időszakokat átmenetileg erősen felhős időszakok váltják majd, néhol zápor, zivatar is előfordulhat.


Majdnem tornádó!

Kedden a délutáni órákban egy tubát vett fel a Szombathelyen kihelyezett mérőállomásunk kamerája!


Érdekes felhőnyúlvány az Alföld felett

Szerdán délre az utolsó ködfoltok is megszűntek a Kárpát-medencében, de az Alföld déli részén csak kevés napsütés volt egy benyúló felhősáv miatt.


Égi tenger

Földünk légköre rengeteg szép jelenséget tartogat, melyeket nyitott szemmel járva mi is felfedezhetünk. Ilyen a hullámfelhők csoportja is, melyeknek kialakulásához több paraméter egybeesése szükséges.


Fantasztikus űrfelvétel a Földről

Egy amerikai űrpilótának köszönhetően eddig egyedülálló videó tűnt fel ezen a héten a világhálón.


Hol vannak a felhők?

Menthetetlenül átvette az uralmat egy anticiklon Közép-Európa felett. A műholdképek szépen mutatják a magas nyomás térhódítását.


Félelmetes viharfelhő vonult át Montevideo felett

Lenyűgöző, ám félelmet is keltő zivatarfelhő vonult át Montevideo városa felett. A vihart sikerült lencsevégre kapni egy helyi fotósnak.


Frontok jönnek- mennek a héten!

A következő napokban kifejezetten változékony időre számíthatunk. A változó felhőzet mellett többb front is érkezik, de végig tavaszias hőmérsékletekre van kilátás.