2018. július 22., Magdolna

Félhavi eső hullott a Dél-Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 7., hétfő, 15:25

A délnyugati megyékben hétfőn helyenként közel félhavi csapadék lehullott 12 óra leforgása alatt.

A Dunántúl déli vidékén hétfő hajnalban kezdődött a kitartó esőzés egy mediterrán eredetű sekély ciklon hatására. Délelőtt a legtöbb eső Zala, Baranya és Somogy megyében hullott, délután kettőig helyenként már megközelítette a félhavi átlagnak számító harminc millimétert. A csapadék tovább terjedt kelet felé. A kora délutáni hőmérséklet 6-8 fokkal maradt el az egy nappal korábbi értékektől. Ugyanakkor a Kárpát-medence keleti szélén még tartott a meleg. A 650 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Tusnádfürdőn például 25 fokot mértek az idojaras.hu meteorológiai állomásán délután kettőkor (az ottani időben háromkor).


Pécsett 26 mm csapadékot mértünk (idojaras.hu kamera)


Budaörsön szinte egész nap esett (idojaras.hu kamera)


Volt csapadék bőven a Balatonnál (idojars.hu kamera)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat