2018. szeptember 20., Friderika

Felemás szombat, estétől zivatarok


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 9., szombat, 14:49

Szombaton igen tág határok között mozogtak a délutáni hőmérsékletek, és vasárnap is hasonlóan alakulnak majd a maximumok. Ma estétől pedig többfelé lehetnek heves zivatarok, Medárd helyenként bepótolja a "késést".

Szombaton délután háromnegyed 3-kor Békéscsabán 33,1 fokot mutatott műszerünk, míg az ország nyugati felén, Fertőszentmiklóson csupán 17,6 fokot regisztrált hőmérőnk ugyanebben az időpontban. A Kisalföldön borongós, kissé őszies hangulatú idő uralkodott, délkeleten viszont a magas hőmérséklethez szikrázó napsütés, igazi nyári idő társult.

Az esti óráktól kezdődően nyugat, délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, heves zivatarok, és az éjszaka folyamán a középső országrészben is nagy az esély komoly viharok kialakulására. Holnap aztán országszerte számíthatunk heves kísérőjelenségekkel kísért zivatarokra, és ebből a délkeleti területek sem maradnak ki. 

Az idősek, szívbetegek nehéz nap előtt állnak, a keringési rendszer panaszaival élők szervezetét is erősen megterhelheti a változékony idő. Zivatarok idején lehetőleg tartózkodjunk zárt helyen, pihenjünk le, az asztmások, kismamák pedig fokozottan kíméljék magukat az elkövetkező időszakban!

Medárd tehát (igaz, kicsit késve, de) több helyen hű marad nevéhez - már ami a csapadékmennyiséget illeti; a felhőszakadások viszont sajnos akár komolyabb károkat is okozhatnak.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat