2019. augusztus 21., Sámuel

Fejfájás, vérnyomásproblémák jelentkezhetnek vasárnaptól – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 30., szerda, 23:48

A hét utolsó napjának délutánján, nyugaton egyre csapadékosabbra fordul az idő. A jövő hét elején az eső kimossa az eddig igen nagy koncentrációban levő szennyezőanyagok jelentős mennyiségét a levegőből.

Vasárnap a reggeli órákban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, ezért az autósok vezessenek óvatosan. A délutáni órákban észak, északnyugat felől megnövekszik majd a felhőzet és többfelé várható eső, zápor. Ezeken a területeken csúszós utakra kell számítani. Másutt jobbára napos idő várható. Keleten melegfronti, nyugaton délutántól már hidegfronti hatásra kell készülni. Az évszakos átlagnál napok óta melegebb idő dekoncentráltságot, fejfájást okozhat. Nőhet a reakcióidő is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja vasárnap még magas szintű lesz a nagyvárosokban, és csak a hétfői csapadék hatására várható némi csökkenés. Az idősek, gyermekek és a légúti betegségekben szenvedők panaszai fokozódhatnak. Szemirritáció, köhögés fordulhat elő. Bár a jó idő a szabadba csábít, érdemes a belvárosi, nagy forgalmú területeket elkerülni. Városi környezetben a szabadtéri sportolás sem ajánlott.

Hétfőn kettősfronti hatásra lehet készülni. Többfelé lesz felhős az ég, azonban csapadék csak szórványosan fordul elő. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a kora esti órákban már szükség lehet a kabátra. A nyugati, északnyugati országrészben autózók a csúszós útszakaszok miatt fokozottan figyeljenek oda.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Többfelé előfordulhatnak záporok, és viharossá fokozódhat a déli szél. Fejfájás, migrén alakulhat ki. A nap folyamán a migrénre hajlamosak fokozzák a folyadékbevitelt.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat