2018. szeptember 21., Máté

Fehérbe borult Lisszabon – a jégtől!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. február 10., hétfő, 15:25

Fehérbe borult tájra ébredhettek péntek reggel a lisszaboni lakosok. Igen ám, de a portugál fővárosban aznap egy szem hó sem esett: egy intenzív jégeső terítette be jéggel az utcákat! Képes beszámolónk.

Elképesztő látvány fogadta péntek reggel a Lisszabonban munkába indulókat: egyetlen hópehely sem esett aznap, az utcák mégis mindenhol fehérbe borultak! A reggeli órákban ugyanis egy erős széllel és rendkívül heves jégesővel érkező vihar csapott le a portugál fővárosra: voltak olyan utcák, amelyeket több mint 10 centiméter vastagon terítette be a jég! Mivel még a tűzoltók sem voltak ilyesmire felkészülve, ezért a "jégtakaró" miatt pillanatok alatt összeomlott a tömegközlekedés, az utakon megbénult a forgalom.

Ez a zivatarrendszer volt feltehetőleg szintén a felelős a pénteken Algarve közelében észlelt – feltehetőleg tornádó eredetű – víztölcsérért is.

Most pedig jöjjenek a hihetetlen képek (Forrás: crometeo.hr)

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat