2018. augusztus 17., Jácint

Fagyos idő, kettősfronti hatás – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 21., hétfő, 13:19

Hétfőtől kettősfronti hatás terheli szervezetünket, többen lehetnek fáradtabbak, ingerültebbek a megszokottnál. Többfelé lesz élénk a légmozgás, ami fejfájást válthat ki. Keringési problémák erősödésére is kell számítani, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést.

Hétfőn kettősfronti hatás várható, kemény hajnali fagyokra lehet majd számítani, és csökkennek a nappali hőmérsékletek is. A hidegebb idő ronthat az asztmás betegek állapotán, kiszárítja és irritálja a légutakat. A továbbiakban jelentős lehűlés és erősödő éjszakai fagyok várhatók. Az élénk légmozgás megnehezítheti a fejfájásra hajlamosak napját.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Kedden kettős fronthatásra kell számítani, ezért továbbra sem csak a hideg-, hanem a melegfrontra érzékenyek tünetei is erősödhetnek. Fejfájás, levertség, koncentrációs problémák kialakulása várható. Továbbra is tart a hideg, téli idő, szórványosan havazás is előfordul majd. A csapadékos területeken ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani.

Szerdán is tart a kettősfronti hatás, azonban felszakadozik a felhőzet és több órás napsütésre van kilátás. Ez javítja majd a közérzetet, azonban továbbra is élénk lesz az északi légmozgás. Hideg téli idő várható, ilyenkor gyakrabban fájnak az ízületek. Többfelé hószállingózásra lehet számítani, ezért romlanak majd a látási viszonyok.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat