2018. július 20., Illés

Ez volt az elmúlt száz év egyik legenyhébb tele


ICI Interaktív Zrt. - 2014. március 4., kedd, 17:51

A most véget ért "tél" volt a harmadik legenyhébb a magyarországi mérések kezdete óta.

Hazánkban szokatlanul enyhe volt a 2013-2014-es téli évszak. Az elmúlt három hónap alatt szinte sehol sem volt tartós, kemény fagy. Sőt, összefüggő, vastagabb hótakaró sem tudott – a legmagasabb hegycsúcsok kivételével – sehol kialakulni (egyáltalán, alig esett hó ezen a télen. ...). Így aztán bátran kijelenthetjük, hogy csak a hegységekben volt huzamosabb ideig "igazi" tél, az ország többi részén csak a karácsony környéki, illetve a január végi időszak volt olyan, amilyet télen várna az ember.

Az elmúlt három hónapban alig volt olyan időszak, amikor nem volt melegebb, mint a sokéves átlag. A decemberi hónap átlaghőmérséklete még nem volt annyira kiemelkedő (az ICI interaktív Meteorológia mérései szerint a havi országos középhőmérséklet 2,4 Celsius fok volt), de a január (2,9 fok) és különösen a február (4,8 fok) már annál inkább. Ha pedig a három hónapot együtt nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy a mérések kezdete óta ez volt a harmadik legmelegebb tél.


Az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint a 2013-2014-es tél (alsó kép, az évszakos átlaghőmérséklet 3,8 Celsius fok) országos átlagban mintegy 4 fokkal volt melegebb, mint a 2010-2011-es (felső kép, az évszakos átlaghőmérséklet -0,1 fok).
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat