2020. február 26., Géza

Extrém meleg volt a március


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 1., kedd, 17:33

Április volt márciusban? Az idei hőmérsékleteket nézve mindenképpen: a szokatlanul enyhe időnek köszönhetően mintegy 5 fokkal haladta meg az első tavaszi hónap középhőmérséklete a sokéves átlagot.

A sokéves éghajlati átlag alapján márciusban az országos havi középhőmérséklet 5 fok körül szokott alakulni, ilyenkor kezd ébredezni a természet. Ezzel szemben az ICI Interaktív Meteorológia országosan üzemeltetett állomáshálózatának mérései szerint 2014-ben jócskán meghaladta a hőmérsékleti átlag a szokásosat. 

A hónap 31 napjának hőmérsékleteit figyelembe véve április második felének megfelelő hőmérsékleteket mértünk, szinte az egész március alatt. Amellett, hogy a napi maximumok is rendre meghaladták a megszokottat, még a minimumok tekintetében is sokfelé 10 fok feletti értékeket regisztráltunk több napon keresztül.

Ennek eredményeképpen az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint 10,1 fokos márciusi országos átlaghőmérséklet jellemezte a hónapot - tehát +5 fokos hőanomáliával zárt, ami mindenképpen rendkívülinek mondható.

A szokatlan jóidőnek köszönhetően a természet is több héttel korábban "ébredt fel", a gyümölcsfák március első felében virágba borultak. Érdekesség, hogy pontosan egy évvel ezelőtt a hóviharokról szóltak a hírek, és még április elején is télies időjárás uralta hazánk térségét. 

2014 márciusának országos átlaghőmérséklet-térképe az ICI Interaktív Meteorológia állomáshálózatának mérései alapján

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat