2020. február 22.,

Évszázados hidegrekord dőlt a fővárosban


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:12

Hétfőn Budapesten egy 116 éves hidegrekord dőlt meg jelentős mértékben. A mérések kezdete óta nem volt ilyen hideg délután ezen a napon.

1895. február 6-án a fővárosban a hőmérséklet csúcsértéke -6,9 fok volt, és ez 116 évig a napi maximum negatív rekordját jelentette. Hétfőn az idojaras.hu pestlőrinci műszere -9,6 fokos maximumot mutatott, az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomása pedig ennél egy tizeddel hidegebbet. De még a város belső részein is egész nap -8 fok alatt maradt a hőmérséklet. A 2-3 fokos különbség egy új napi rekord esetén igen jelentősnek mondható, ritka esemény.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat