2020. február 20.,

Bekövetkezett a várt kínai áradás

A Soulik tájfun a korábbi prognózisoknak megfelelően heves esőzéseket okozott Kína keleti partvidékén, aminek következtében Kunming városát elöntötte az árvíz.


Áradnak a folyók az USA-ban is

Hazánkban szerencsére apadnak a folyók, és egyre csökken a belvízzel elöntött területek nagysága is. Amerikában azonban Michigantől Tennessee-ig rekord magas szinten tetőzik az árvíz.


Áradásnak indultak a nyugat-magyarországi folyók is

Az elmúlt napokban lehullott jelentős csapadék és a hóolvadás az észak-magyarországi folyók után a Nyugat-Dunántúlon is áradást indított el. A belvizes területek nagysága is emelkedett.


Meredeken emelkedett az észak-magyarországi folyók vízszintje

Az elmúlt napok kiadós csapadéka és a hóolvadás hatására egy-másfél, helyenként 2 méterrel emelkedett a Sajó és a Tarna vízszintje. Az árhullám a napokban vonul le.


Már félhavi csapadék hullott

Rövid időn belül többfelé hullott mintegy félhavi csapadék részben hó, részben eső formájában. Utánpótlás még bőven van, a talaj felső rétegei szinte mindenhol telítettek.


Trópusi ciklon az Indiai-óceánon

Az Indiai-óceánon kialakult Gino nevű trópusi ciklon hatalmas esőzéseket okozott Mauritius szigetén.


Szélviharokkal vonul a Gong Ibériában

Markáns ciklon húzódott Ibéria fölé, amely több helyen kiadós esőket és 100 km/óra körüli szeleket okozott. A ciklon éjszaka eléri a Kárpát-medencét, meghozva az enyhülést, ónos esőt.


Áradások a Brit-szigeteken, tornádó Olaszországban

Angliában és Walesben a héten rendkívül sok eső esett, áradások is kialakultak a térségben. Eközben Olaszországban szerdán tornádó okozott sérüléseket és súlyos károkat.


Rengeteg eső esett Olaszországban

A héten már hírt adtunk az Olaszországban tapasztalható esőzésekről, melyek komoly áradásokat okoztak több településen, köztük Velencében is. A csapadékos időben többfelé rendkívül sok esőt mértek.


Áradások Olaszországban, víz alatt Velence

Hétvégén felhőszakadások áztatták Olaszország középső és északi tartományait, több helyen esett bő egyhavi eső. Velence ismét víz alá került.