2018. szeptember 20., Friderika

Esőt és lehűlést is hoz a hét eleji ciklon


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 6., vasárnap, 13:42

A hét első napján mediterrán ciklon rontja el az időt. Nagy területen okoz majd csapadékot, és a Tiszántúl kivételével lehűlés is várható.

A nyugodt hétvége után vasárnap estétől délnyugat felől mediterrán ciklon húzódik a Kárpát-medence fölé, ami csapadékosra fordítja az időt a hét elején. A légörvény hatására hétfőn általában borús időre számíthatunk, a nyugati és középső megyékben tartós esővel (néhol kiadós mennyiségben), míg keleten záporokkal, helyenként zivatarokkal - a Tiszántúlon kisüthet néhány órára a nap.


A ciklon és frontzónáinak várható helyzete hétfőn 10 órakor.

Nagy hőmérséklet-különbségekre lehet számítani. A ciklon az ország keleti felébe ugyanis eleinte még meleg levegőt szállít, és ott a hőmérséklet továbbra is meghaladja a 20 fokot, miközben a tartósan csapadékos nyugati-középső tájakon többfelé csupán 15 fok körül alakul a maximum. Ez jó 6-8 fokos lehűlést jelent a vasárnapi értékekhez képest. Hasonló mértékben esik vissza a hőmérséklet a főváros térségében is.

A ciklon visszahajló kettősfrontja még kedden is okoz csapadékot a Dunától keletre, miközben a nyugati megyékben már napos idő lesz jellemző. A folytatásban a napsütés lesz túlsúlyban és erősödik a felmelegedés, egészen a hétvégéig, amikor is egy markánsabb hidegfront érhet el bennünket - itt azonban még nagy az előrejelzés bizonytalansága.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat