2018. július 16., Valter

Eső és hó az olaszoknál


ICI Interaktív Zrt. - 2014. január 20., hétfő, 15:01

Rengeteg eső esett a hétvégén az olaszországi Modena térségében, a megáradt folyók pedig elárasztották a környéket.

Több mint 600 embernek kellett elhagynia az észak-olaszországi Modenát és környékét a heves esőzések nyomán kialakult áradások miatt. A hétvégén csaknem 100 mm-nyi csapadék hullott le a térségben, ennek következtében pedig számos folyó kilépett a medréből. 

Árvíz Modena mellett (www.wetteronline.de)

Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint halálos áldozatot is követelt az ítéletidő, A közlekedés szinte lehetetlenné vált, több tucat utat le kellett zárni. Liguria térségében a nagy esőzésekhez földcsuszamlások is társultak. A meteorológusok előrejelzései alapján a következő napokban további esőkre kell számítani Olaszország északi részén, az Olasz-Alpok magasabb részein pedig a méteresre hízott hóréteg olvadása súlyosbítja majd a helyzetet - a sok esővel ugyanis enyhülés is érkezik. 

Méteres hó az 1632 méteres magasságban fekvő Foppolo faluban (www.valbemvalaweb.com)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat