2018. július 22., Magdolna

Eső áztatta nyugat


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 25., szerda, 14:21

A tegnap kezdődött záporokból, zivatarokból a nyugati országrészben, Bakonycsernyén, Körmenden és Szentgotthárdon mértük eddig a legtöbb csapadékot.

Mérőműszereink kedden délután fél 5 óta regisztráltak csapadékot a nyugati határszélen, melyet több hullámban érkező záporok, zivatarok, felhőszakadások okoztak. Szentgotthárdon 18,1 mm eső hullott le kevesebb mint 12 óra alatt, ez az átlagos havi (!) csapadékmennyiség több mint egyharmada.

Körmenden is sok esőt hullott, ott a júliusi átlagnak szintén felével-harmadával áztatta a földeket 9 és fél óra alatt több zivatar. Bakonycsernyén most is szakad az eső, a mérés már 30 mm-nél jár, ebből az utóbbi 26 mm 2 óra alatt gyűlt össze!

A napokban jellemző fülledtség hatására többfelé felhőszakadás kíséri a záporokat, zivatarokat, és kis körzeteken belül nagy mennyiségű csapadékot adnak a felhők. Még pár napig marad az időjárás ilyen jellege, aztán hétvégén már szárazabb időszak elé nézünk, bár kisebb zápor, zivatar vasárnap is lehet.

Így vonult el az eső Bakonycsernyén

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat