2018. augusztus 17., Jácint

Erre figyeljen a kettősfront idején!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. május 13., kedd, 09:27

Május 13. keddtől egészen a hét végéig egy mediterrán ciklon okoz rendkívüli időjárást a Kárpát-medencében. Főleg szerdától péntek délelőttig jelentős mennyiségű csapadékra, és viharos – csütörtökön akár orkán erejű! – szélre számíthatunk országszerte. A kettősfront élettanilag rendkívül megterheli a frontérzékenyeket és az egészséges szervezetet is. Olvassa el, hogy mire számíthat!

Kedden egy mediterrán ciklon érkezik a Kárpát-medence térségébe, amely egészen szombatig örvénylik majd felettünk és okoz rendkívüli időjárást. Már keddre virradó éjszaka megérkezik a ciklon kettősfrontjának felhőzete és csapadéka fölénk, amely szerda estig kelet felé haladva kedden eleinte a Dunántúlon, majd országszerte, szerdán pedig hazánk keleti felén okoz sokfelé esőt, záport. A folyamatosan mélyülő, erősödő ciklon azonban szerdán – szokatlan módon – "irányt változtat", és nyugat felé kezd mozogni, ezért szerdáról csütörtökre virradó éjszaka kiterjedt, intenzív csapadéktömb érkezik fölénk, amely csütörtökön országszerte, pénteken pedig a Dunántúlon okoz heves esőzést – országszerte jelentős mennyiségű, akár 50 millimétert is meghaladó mennyiségű csapadékra számíthatunk! A szerdán megerősödő ciklonban ráadásul szerdától egyre többfelé viharossá fokozódik a szél, sőt, csütörtökön a Dunántúlon akár orkán erejű, 100 km/óránál erősebb lökések is lehetnek! A szél keleten péntek hajnalig, a Dunántúlon viszont egészen szombat délelőttig viharos lesz.

Ez a rendkívüli ciklon és annak kettősfrontja "természetesen" extrém módon igénybe veszi szervezetünket. Nemcsak a meleg-, és a hidegfrontra érzékenyek, hanem az egészséges szervezet számára is élettanilag nagyon megterhelő időszak lesz keddtől várhatóan egészen szombatig! Országszerte – különösen szerdán és csütörtökön, illetve a Dunántúlon pénteken is – jelentősen romlik a hő- és komfortérzet is. A leggyakoribb tünetek között elsősorban alvászavarok és fejfájás lesz, de a keringési rendszert is fokozottan terheli a fronttevékenység.

Az ütemezett, rendszeres életmód és táplálkozás pedig nem csak a frontérzékenyek esetén, hanem másoknál is segít elkerülni az alvászavarokat és enyhítheti a felsorolt panaszokat. Az útnak indulók fokozott balesetveszéllyel számoljanak, a csúszós utak mellett megnő ingerült sofőrök száma.

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért keressék fel www.meteoklinika.hu weboldalt!

A következő napokban érdemes fokozott figyelemmel kísérni folyamatosan frissülő előrejelzésünket is!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat