2020. február 26., Géza

Erős trópusi ciklon tart India felé


ICI Interaktív Zrt. - 2010. június 2., szerda, 14:27

Kedden a kora reggeli órákban jelent meg az Indiai-óceán térségében a Phet névre keresztelt trópusi ciklon. A ciklon nagyon gyorsan erősödik, és egyesen Pakisztán és India partjai felé tart.

A Phet névre keresztelt trópusi ciklonnak a szerda reggeli mérések szerint, kialakulásától számítva mindössze 24 órára volt szüksége ahhoz, hogy a Saffir-Simpson skála szerinti III. kategóriájú trópusi ciklonná erősödjön. A ciklonban mért átlagos szélsebesség meghaladja a 200 kilométer/órát, a széllökések pedig elérik a 250 kilométer/órát.

A legfrissebb előrejelzések szerint a meleg tengerfelszín felett mozgó vihar vasárnapig tovább erősödik. Útja során érinti az Arab-félsziget délkeleti csücskét és szombaton éjszaka a pakisztáni indiai határ közelében eléri a szárazföldet.

Mivel a Pathben még ekkor is nagyon erős szelek fújnak majd, így várhatóan óriási pusztítást végez a szárazföldön. Az erős szél mellett a ciklont kísérő esőzések is komoly gondokat okozhatnak. A sok eső nyomán árvizek és földcsuszamlások is kialakulhatnak a térségben.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat