2018. szeptember 21., Máté

Erős szelet hoz a hidegfront


ICI Interaktív Zrt. - 2014. június 19., csütörtök, 15:24

A péntek hajnalban érkező hidegfront egy nap alatt áthalad felettünk, és pár fokos lehűlést, átmenetileg pedig erős szelet is hoz magával.

A csütörtöki kellemes nyári nap után pénteken már egy hidegfront határozza meg az időjárást: megnövekszik a felhőzet, és többfelé záporokra, helyenként zivatarokra is számítani kell. Ma még szinte mindenhol 25 fok fölé melegedett a levegő, sőt, délután kettőkor Baján pár tized híján 29 fokot mért az ICI Interaktív Meteorológia állomása.

Pénteken keleten még tartja magát a meleg, de a hidegfront nyomán mindenhol a hőmérséklet csökkenése várható. A szabadtéri programokat záporok, északkeleten és délnyugaton néhol zivatarok zavarhatják meg, ezen kívül országszerte erős, a főváros térségében viharos széllökések is várhatóak. 

A hidegfront egyetlen nap alatt áthalad hazánk felett, szombaton és vasárnap már nem érvényesül fronthatás. Az erős szél viszont még marad a hétvége első napján, de emellé napos, száraz idő társul. A hőmérséklet több fokkal visszaesik, hideg viszont nem lesz, a reggelek azonban a jövő héten néhol kifejezetten hűvösen alakulnak. 

Érdemes nyomon követni naponta többször, folyamatosan frissülő előrejelzésünket.

A hidegfront, és az éppen aktuális időjárás élettani hatásairól a Meteo Klinika oldalán lehet tájékozódni. 

Az ICI Interaktív Meteorológia fronttérképén a pénteken hajnalban érkező hidegfront látható

A front még aznap éjfélig áthalad hazánk felett

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat