2018. szeptember 26., Jusztina

Erős szél okozhat fejfájásos panaszokat – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 19., szombat, 13:06

Kellemetlen lesz a hétvége időjárása, marad a csapadékos, hideg idő. A szél többfelé megerősödik, így hőérzetünk jelentősen lecsökkenhet. Fejfájást, ízületi problémákat, keringési panaszokat tapasztalhatunk.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként az ország középső és keleti részén várható többfelé eső, zápor. Az időjárásra érzékenyeknél görcsös panaszok, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben növekszik a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel. Erős marad egész hétvégén a légmozgás, mely sokaknál okozhat fejfájást, ok nélküli ingerültséget. Érdemes növelni a folyadékbevitelt is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a pollenkoncentráció alig fog változni.

Vasárnap folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, tovább hűl a levegő. A borús időben többfelé várható eső, havas eső, a magasabban fekvő régiókban havas eső, hózápor is előfordulhat. A lehűlés megterheli a keringési rendszert, ezért a szívbetegek pihenjenek sokat, fogyasszanak könnyű ételeket, hagymaféléket.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Marad a hűvös, szeles idő, de kissé csökken a csapadékhajlam. Ízületi panaszokat, fejfájást, szédülést még tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek. A folytatásban frontmentes időre van kilátás, azonban a hőmérsékletek még a jövő hét elején is a sokéves átlag alatt maradnak.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat