2018. szeptember 20., Friderika

Erős hidegfronti hatással, szeles idővel ér véget a hét – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 6., vasárnap, 11:15

A hét utolsó napján erős széllel hidegfront érkezik, görcsös panaszokat és fejfájást tapasztalhatunk. A lehűlés keringési panaszokat is okozhat, a szívbetegeknek sok pihenés ajánlott. A légszennyezettség a hidegfront hatására tovább csökken.

 

Vasárnap hidegfront vet véget a kellemes tavaszias időnek, több fokos lehűlés várható. A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő futó hózápor. Keringési problémák és görcsös panaszok jelentkezhetnek az időjárásra érzékenyebbeknél. Fogyasszunk magnézium- és káliumtartalmú ételeket, a szívbetegek pihenjenek sokat, ezzel mérsékelhetik az időjárás szervezetükre gyakorolt hatását. Az erős szél fejfájást válthat ki, érdemes sok folyadékot, görcsoldó hatású teákat inni. A szeles időben romlik a járművek menetstabilitása.

A légszennyezettség és a szálló por szintje alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség kissé csökken, a szálló por koncentrációja alig fog változni.


Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Szeles időre számíthatunk, amely fejfájást, fokozott izgatottságot válthat ki. Öltözzünk melegen, rétegesen, a fejfájósok vegyenek fel sapkát. Használjunk zsírosabb hidratáló krémeket, mert az erős szél és a száraz levegő igen károsítja a bőrt.

Kedden gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, kellemes napos, száraz időre van kilátás. Pár fokot emelkedik a hőmérséklet, az enyhülő időben fáradtságot tapasztalhatunk. Fogyasszunk élénkítő hatású teákat és vitamindús gyümölcsöket. A továbbiakban fokozatos melegedés várható.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat