2018. december 12., Gabriella

Erős hidegfront érkezett


ICI Interaktív Zrt. - 2013. november 24., vasárnap, 17:31

Vasárnap este megérkezett térségünkbe az a kimondottan erős hidegfront, ami több fokkal hidegebb levegőt, erős szelet és hétfőn sokfelé havazást okoz.

Vasárnap a kora esti órákban élénk széllel megérkezett az évszakváltó hidegfront. Az előrejelzések szerint a hajnali órákban többfelé lesz erős a légmozgás, melyet akár viharos lökések kísérhetnek. A Dunántúl északi részén várhatóan megszűnik majd a csapadék. Másutt, főként a Dunától keletre folytatódik a nyirkos, esős idő, a Dunántúl déli felében azonban havas eső illetve havazás is előfordulhat hétfőn a nap első felében.

Az ICI Interaktív Meteorológia szélmérései 19:40-kor

 

Csapadék szempontjából igen extrém körülmények közé csöppen a front. Az elmúlt 24 óra alatt több helyen közel 40 mm csapadék hullott egy okklúziós frontnak köszönhetően. A Dunántúl északi részén várhatóan hétfőtől is gyakori csapdékhullást tapasztalhatunk, bár ekkor már eső helyett havas eső vagy hó hullhat.

 

Az ICI mérései - 24 órás csapadékösszeg
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat