2020. február 24., Szökőnap

Erős fagyok várhatók az éjjel


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 7., hétfő, 13:40

Az elmúlt napokhoz képest jelentősen hidegebb éjszakára számíthatunk. Kedd hajnalban többfelé hűlhet mínusz 10 fok közelébe a levegő, néhol pedig ennél is hidegebb lehet.

Keddre virradóan az ország nagy részén erős fagyok ígérkeznek. A Dunántúl nyugati felét leszámítva általában -9, -5 fokig hűl a levegő, de a hóval fedett tájakon és az Északi-középhegység völgyeiben -10 fok alatti értékekre is számítani lehet - néhol pedig sűrű zúzmarás ködök is képződhetnek.

Az igen hideg hajnal után napközben is a fagypont alatti hőmérsékletek lesznek jellemzőek, csupán a nyugati, délnyugati határszélen emelkedik kevéssel fagypont fölé a hőmérő higanyszála.

Szerdától enyhébbek lesznek az éjszakák, és átmenetileg a nappali felmelegedés is erősödik. A hétvégére azonban ismét hidegebb légtömeg érkeznek, és újból megjelenhetnek az erős hajnali fagyok.

A légkör egyelőre nem nyugszik, és a Kárpát-medencébe továbbra is sorra érkeznek az időjárási frontok. Ezek meglehetősen változékony időt okoznak, többször hoznak csapadékot, ami hó, havas eső, ónos eső és eső formájában egyaránt hullhat. Első körben már kedden érkezik a következő csapadékzóna, ami egy melegfronthoz köthető. Ebből délelőtt a Dunántúlon helyenként, délután egyre többfelé várható havazás, amit a Nyugat-Dunántúlon havas eső, ónos eső válthat fel. Az esti óráktól már a Dunától keletre is lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat