2018. szeptember 20., Friderika

Ereje teljében a hőhullám


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 3., kedd, 17:03

Szerdán tovább fokozódott a hőség, az ICI Interaktív Meteorológia Makón 38,6 fokot is mért. Közben országszerte rekordok dőltek meg.

Az idei eddigi leghosszabb hőhullám már öt napja tart, és még legalább két nap hátra van a rendkívüli forróságból. A hidegfront érkezéséig még ennél tovább melegszik az idő, pedig már szerdán is elviselhetetlen kánikula tombolt országszerte.

Az ICI Interaktív Meteorológia országszerte üzemeltetett meteorológiai állomásai közül Makón mértük a legmelegebbet, ott délutánra 38,6 fokra melegedett a levegő árnyékban. Baja-Csávolyon a hivatalos tájlkoztatás alapjánl megdőlt az augusztus 7-re vonatkozó országos melegrekord is, amit eddig Túrkeve tartott még 1931-ből, kereken 38 fokkal. Most Baján 39,0 fokot mértek (MTI).

A korábbi fővárosi rekord is a múlté: Újpesten 37,9 fokkal született új csúcs (a korábbi még 1952-ből származott: 35,7 fok - MTI).

Az ICI Interaktív Meteorológia makói állomása kerekített 39 fokot (egészen pontosan 38,6 fokot) mért szerdán délután

Nagy az esély arra, hogy csütörtökön is "csúcsot dönt" a forróság: augusztus 8-án sem mértek még melegebbet a hivatalos adatok szerint 38,0 foknál, és mivel csütörtökön még tovább fokozódik a hőség, így egy újabb rekord látszik körvonalazódni.

Ma reggelre az országos minimumhőmérsékletben is hivatalos csúcs született: Pécs Árpádtetőn 23,5 foknál nem süllyedt alacsonyabbra a hőmérő higanyszála (MTI), és a következő napokban is trópusi éjszakákat kell elviselnünk. Ma reggelre virradóan Csongrádon 24,9 foknál nem hűlt le jobban a levegő, délutánra pedig 35,6 fokig melegedett, ami azt jelenti, hogy több mint 30 fokos napi középhőmérsékletet könyvelhetnek el a dél-alföldi város lakói. 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat