2020. február 24., Szökőnap

Erdőtüzek Athén közelében


ICI Interaktív Zrt. - 2009. augusztus 24., hétfő, 12:58

Athén külvárosából több ezer embert evakuáltak. Az erdőtűz már a görög fővárost fenyegeti.

Hatalmas területen ég a kiszáradt növényzet Athéntól északkeletre. A tűz megfékezésében a helyi lakosok és nemzetközi csapatok is besegítenek a tűzoltóknak. Ezreket telepítettek ki a külvárosi területekről, sokakat a füst terjedése miatt, de több helyen a lángok is fenyegetik a házakat.

A lángok pénteken csaptak föl Marathón közelében. A szél erőssége és állandóan változó iránya miatt a tűz továbbra is terjed. A következő napokban az időjárás nem alakul kedvezően. A hőmérséklet 30 fok fölött alakul, száraz marad a levegő, csapadék nem várható, és a szél nem mérséklődik.

A tűz már több mint 12 ezer hektárt érint, áldozatokat még nem követelt. A tragikus 2007-es erdőtűzben tíz nap alatt 65-en vesztették életüket. A WWF szakértői szerint óriási területen pusztultak el a fák, ami nagy hatással lesz Athén mikroklímájára.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat