2018. augusztus 17., Jácint

Enyhülés után jön a tél


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 26., hétfő, 14:49

A napokban akár 15 fok fölé is melegedhet a levegő, péntektől viszont a sarki légtömegek kapnak teret. December elejére úgy tűnik, beköszönt a tél.

Csütörtökig októbert idéző, enyhe idő várható. Általában 10 fok felett tetőzik a hőmérséklet, de akár 15 fok feletti értékek is előfordulhatnak. Ez bőven, mintegy 10 fokkal átlag feletti hőmérsékleteket jelent, ami azonban nem példátlan, hiszen a november végi, napi országos maximum rekordok 17,5 és 19,5 fok között mozognak.

Az enyhe időnek egy hidegfront vet véget, amely csütörtök késő este éri el a Kisalföldet, és pénteken országszerte érezteti hatását. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, november utolsó napján a Dunántúlon már nem kizárt havas eső, hózápor sem. A hétvégén tovább hűl a levegő, megjelennek a hajnali fagyok, napközben pedig csupán 5 fok (évszakos átlag) körül tetőzik a hőmérséklet. Emellett néhol havas eső, hószállingózás is lehet.

December elseje egyébként a meteorológiai tél hivatalos kezdete, és úgy tűnik, ezt most az időjárás tükrözi.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat