2020. február 28., Ákos, Bátor

Eltűnt a tokaji gólyák fészke


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 8., csütörtök, 13:50

Az ICI Interaktív Zrt. Tokajban kihelyezett meteorológiai mérőállomásának kamerája napról napra egy gólyapár életét követte figyelemmel. Sajnos szombaton a fészek eldőlt, nem tudunk semmit a gólyafiókákról.

Tavaly ősszel került kihelyezésre Tokajban az ICI Interaktív Meteorológia egy újabb mérőállomása, amit a helyi gimnázium tetején állítottunk fel. A műszerhez tartozó kamerán egy gólyafészket, és a fészekben lakó gólyapárt kísértünk figyelemmel minden nap. Tavasszal a téli utazást követően is visszatértek a gólyák, kibővítették a fészket, sőt, azóta kisgólyákkal is bővült a család.

Túléltek már azóta fagyokat, hőséget, tépázta vihar és jégeső is otthonukat, ám szombaton nem az időjárás miatt semmisült meg a fészek: az azt tartó rúd egyszerűen nem bírta a súlyt, és oldalra dőlt. A nagy gólyapár fel tudott szállni, el tudott repülni, de a fiókák még fejletlenek, eddig még nem hagyták el a fészket, így fennáll a veszély, hogy nem élték túl a sajnálatos esetet.

A fészket tartó rúd azóta is oldalra van dőlve, a gólyák pedig szomorúan álldogálnak a kéményen, de segítség nélkül nem tudnak újra a fészkükhöz jutni.

Kérjük, hogy amennyiben valaki tud segíteni a gólyákon, jelezze felénk az idojaras@icicom.hu e-mail címen! Az iskola munkatársaival felvesszük a kapcsolatot. Köszönjük!

A két kép 1 perc különbséggel készült szombat délután. Az első 15:00-kor, a második 15:01-kor

 

A gólyapár még áprilisban

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat