2020. február 24., Szökőnap

Elromlik az idő a hétvégére


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 19., csütörtök, 11:31

A hét utolsó napjaiban egymást érik a frontok, változékonyra és egyúttal hűvösebbre fordul az időjárás. Hétvégén lesz, ahol csupán 20 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A következő 36 órában egymást érik a frontok a Kárpát-medencében. Elsőként ma este érkezik egy hidegfront, ami éjszaka és pénteken elsősorban az északi országrészben okoz csapadékot. A front hatására már sokfelé visszaesnek a csúcsértékek, a Kisalföldön akár 8-10 fokkal is alacsonyabban tetőzhet a hőmérséklet a szerdaihoz képest. Alighogy elhagyja térségünket a hidegfront, nyomában már egy melegfront érkezik péntek este nyugat felől. Ezt többfelé kísérheti majd eső, zápor, néhol zivatar is. A melegfrontot pedig szinte szünet nélkül követi egy újabb hidegfront, ami az északnyugati tájakat már szombat hajnalban eléri.

Mind pénteken, mind szombaton a legtöbb napsütés a déli megyékben várható. Szombaton északon és nyugaton, míg vasárnap már többfelé várható csapadék, ekkor északnyugaton lehetnek hosszabb napos időszakok. Eközben egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe, elsősorban a Dunántúlon lesz ahol, mindössze 20 fokig (vagy akár addig sem) melegszik majd az idő. A mostani hétvégén tehát nem a strandolásé lesz a főszerep.

A jövő hét elején melegebb légtömegek érkeznek, ám változékony marad az időjárás, és több alkalommal alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A jelen számítások szerint a keleti megyékbe térhet vissza pár napra a kánikula.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat