2018. július 21., Dániel

Előrejelzés

Szöveges előrejelzés

Zivatarok alakítják a hétvége időjárását!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. július 21., szombat, 07:22

Hétvégén a strandidő nem lesz zavartalan, záporok, zivatarok országszerte kialakulhatnak. Heves, károkozó zivatarokra is készülni kell!

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a Dunántúlon erősen felhős, másutt gyengén felhős idő várható.  Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A déli szél mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet értékei meghaladhatják a 30 fokot.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Vasárnap délelőtt változóan felhős lesz az ég, északon záporok, zivatarok formájában csapadék várható.  Délután az ország déli részein lehetnek kevésbé felhős területek, másutt az erősen gomolyfelhős ég mellett többfelé várható zápor, zivatar kialakulása. A heves zivatarokat felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.  Délután változóan felhős lesz az ég, záporok, zivatarok kialakulhatnak. Megélénkül az északi szél. 23, 28 fokra melegszik a levegő.

Kedden túlnyomóan napos időre van kilátás, délután kevés gomolyfelhő képződhet. Számottevő csapadék nem várható, a déli határ menti területeken egy-egy zápor kialakulhat. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szerdán igazi nyári idő várható, több órás napsütéssel. Északkeleten és a Tiszántúlon a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős égbolt mellett zápor, kis eséllyel zivatar kialakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. 26, 31 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a több órás napsütést délután gomolyfelhők zavarják, melyekből elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Szombaton az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből napközben bármikor kialakulhatnak záporok, zivatarok. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet akár a 34 fokot is elérheti.

Vasárnap a gyengén felhős és borult tájak egyaránt jelen lesznek. A Dunántúlon és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északkeleti irányú szél. A kánikulai melegben 33,34 fokos hőmérsékleti értékeket mérhetünk. 

 

Nóvé István fotója, köszönjük!

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.