2018. december 12., Gabriella

Előrejelzés

Szöveges előrejelzés

A hétvégén országos havazás várható!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. december 12., szerda, 11:22

A következő napokban hideg levegő áramlik fölénk - többfelé várható hajnali fagy és a nappali felmelegedés is mérséklődik. A hétvégén egy kiterjedt csapadékrendszer okozhat országszerte hóesést!

Részletes előrejelzés

 

Szerdán délután tovább csökken a felhőzet, a változékony időben napos és felhős időszakok is előfordulnak. Számottevő csapadék nem várató. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 1, 6 fok várható.

Csütörtökön délelőtt változón felhős lesz az ég, a Dunántúlon helyenként alakulhatnak ki hózáporok, gyenge havazás, az ország más részein nem várható csapadék. Az éjszaka képződött zúzmarás köd nagyrészt feloszlik, a keleti országrészben fordulhatnak elő tartósan ködös területek. Délután változóan felhős lesz az ég, az erősen felhős és gyengén felhős időszakok egyaránt jelen lesznek. Számottevő csapadék nem várható, néhol gyenge havazás, havas eső zápor kialakulhat. A mérsékelt északnyugati szél mellett -1, 4 fok közé melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Pénteken délelőtt délnyugat felől többfelé megnövekszik a felhőzet, de jelentős csapadékra még nem kell számítani. Délután tovább növekszik és vastagszik a felhőzet, az északkeleti tájakon maradhat legtovább napos az idő. Délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely elsősorban a Dunántúlon és középső országrészben okoz havazást, hószállingózást. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. -1, 4 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a borult ég mellett sokfelé várható havazás. A délkeleti területeken enyhülés várható, itt havas esőre és ónos csapadékra is számítani kell. Megélénkül az északi szél. -2, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte még többfelé várható havazás, havas eső, majd délutántól nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A Tiszántúlon marad legtovább felhős az idő, az ország ezen részein havas eső formájában várható a csapadék. Változó irányú szél lesz. -2, 2 fokra számíthatunk.

Hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható havazás, havas eső, helyenként ónos csapadék. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. -2, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden többfelé lesz borult, csapadék az idő. Hószállingózás, gyenge havas eső és gyenge ónos csapadék is előfordulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 2 fok között alakul.

Szerdán folytatódik a felhős idő. Gyenge eső, gyenge havas eső és gyenge ónos eső is kialakulhat. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. Kora délután -1, 3 fok várható.

 

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.