2019. november 11., Márton

Szöveges előrejelzés

Rendkívül változékony most az időjárás!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. november 11., hétfő, 15:55

A következő napokban eleinte még egymást érik a frontok, de a hétvégére megnyugszik az idő. Pár napig még lehet csapadék, majd a napsütés kap nagyobb szerepet.

Részletes előrejelzés

 

Kedden délelőtt túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor.  Délután folytatódik a borongós idő, és a keleti tájak kivételével többfelé esőre is készülni kell. Élénk lesz a délkeleti szél, a csúcshőmérséklet 9, 15 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat. 

Szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, szórványosan fordul elő eső, zápor.  Délután folytatódik a borult idő. Átmeneti megszakításokkal további eső és záporok fordulhatnak elő. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csak néhol lehet futó zápor. A déli szél élénk lesz. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken eleinte napos idő lesz, majd megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadékra nem kell készülni. Megerősödik a délkeleti szél. Kora délután 13, 20 fok várható.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél élénk lesz. 13, 20 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap megnövekszik a felhőzet, de nagy csapadék nem alakul ki. Élénk lesz a délkeleti szél. 12, 17 fokra számíthatunk.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csapadék azonban nem várható. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat