2019. június 17., Laura

Szöveges előrejelzés

Hétfőn végre felfrissülhetünk!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. június 16., vasárnap, 19:41

Hétfőn egy front miatt felfrissül az idő, azonban a záporok, zivatarok még több napig a vendégünk maradnak.

Részletes előrejelzés


VASÁRNAP MEGDŐLT AZ ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD: KISKUNHALASON 35,7 FOKOT MÉRTEK. 

SZOMBATON MEGDŐLT AZ ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD: BUDAKALÁSZON 35,8 FOKOT MÉRTEK. 

SZOMBATON MEGDŐLT A FŐVÁROSI NAPI MELEGREKORD IS: ÚJPESTEN 34,7 FOKOT MÉRTEK.

 

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként napsütéses időszakok is előfordulhatnak. Helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat.  Délután fülledt, párás időre készülhetünk, a gyakran erősen felhős időben többfelé lehet zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Kedden többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, a napsütés mellett szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett északon több, délen csak kevés helyen lehetnek záporok. Az északi szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, legfeljebb keleten lehet néhol egy-egy zápor. Változó irányú szél lesz. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken derült időre készülhetünk, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 27, 32 fok várható.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat