2019. január 23., Zelma

Szöveges előrejelzés

Ismét itt a hó!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 23., szerda, 11:14

A következő napokban is folytatódik a hideg, januári idő. Többször lehet havazás is, az erős szél ráadásul a hőérzetet is több fokkal csökkenti.

Részletes előrejelzés

 

Délután folytatódik a felhős, borult idő. Többfelé lehet hószállingózás, havazás, keleten helyenként havas eső, ónos eső is lehet. Élénk lesz az északkeleti szél. -3, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Csütörtökön délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég, délen továbbra is lehet hószállingózás, kisebb havazás.  Délután folytatódik a borult, felhős idő, helyenként hószállingózással, gyenge havazással. Az élénk északias szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet -3, +3 fok között alakul.

Pénteken délelőtt borult időre van kilátás, az északnyugati tájak kivételével sokfelé várható havazás.  Délután erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé folytatódik a havazás, helyenként hófúvás is lehet. Erős lesz az északi szél. Kora délután -3, 2 fok várható.

Szombaton nyugaton több órára kisüt a nap, keleten és délen azonban havazás, hózápor, illetve ónos eső, havas eső is előfordulhat. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Vasárnap eleinte a napos időszakok lesznek túlsúlyban, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk lesz. -1, 4 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn nyugat felől ismét beborul az ég, és egyre többfelé kell havazásra készülni. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Kedden a borongós időben keleten havas eső, eső, a Dunántúlon további havazás valószínű. Megélénkül a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Szerdán borult lesz az ég, elszórtan várható hózápor. Mérsékelt lesz az északi szél. -3, 2 fokra számíthatunk.

Nóvé István olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Hópelyhek – ahogy eddig még nem láttuk
A mondás szerint nincs két egyforma hópehely. A következő, elképesztően részletgazdag fényképek a kétkedőket is meggyőzhetik.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat