2018. szeptember 21., Máté

Szöveges előrejelzés

A hétvégén beköszönt az ősz!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. szeptember 20., csütörtök, 22:33

Még tart a nyárias idő, néhol 30 fokos csúcsértékekkel. A hétvégén egy hidegfront érkeztével beköszönt az igazi ősz! A jövőhét elején orkán erejű széllel érkezik a hideg!

Részletes előrejelzés

Pénteken délelőtt napos, derült időre van kilátás, északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő.  Délután marad a napos idő, északkeleten erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, csapadék nem várható. Megélénkül a déli szél, időnként erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Szombaton a hajnali órákban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, eleinte a Dunántúlon és a középső országrészben várható eső, záporeső. Délkeleten marad legtovább napos az idő, az ország ezen részeire délután érkezik a csapadék. Helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután a Tiszántúlon 17, 22 fok, másutt 11, 15 fok várható.

Vasárnap a nap első felében nagyrészt borult vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan várható eső, zápor. Délután több helyen felszakadozik a felhőzet és pár órára kisüt a nap. Az északnyugati szél erős lesz, időnként viharos lökések előfordulhatnak. 16, 22 fokra számíthatunk.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, országszerte kialakulhat eső, záporeső. Viharossá fokozódik a déli szél. 15, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a nap első felében sok felhő lesz felettünk, majd délutántól felszakadozik, csökken a felhőzet, csak a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős területek. Az északnyugati szél viharos lesz. 11, 17 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a déli területeken lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, elszórtan alakulatnak ki futó záporok. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 16 fok között alakul.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat