2019. november 12., Jónás, Renátó

Szöveges előrejelzés

Rendkívül változékony most az időjárás!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. november 11., hétfő, 15:55

A következő napokban eleinte még egymást érik a frontok, de a hétvégére megnyugszik az idő. Pár napig még lehet csapadék, majd a napsütés kap nagyobb szerepet.

Részletes előrejelzés

 

Kedden délelőtt túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor.  Délután folytatódik a borongós idő, és a keleti tájak kivételével többfelé esőre is készülni kell. Élénk lesz a délkeleti szél, a csúcshőmérséklet 9, 15 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat. 

Szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, szórványosan fordul elő eső, zápor.  Délután folytatódik a borult idő. Átmeneti megszakításokkal további eső és záporok fordulhatnak elő. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csak néhol lehet futó zápor. A déli szél élénk lesz. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken eleinte napos idő lesz, majd megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadékra nem kell készülni. Megerősödik a délkeleti szél. Kora délután 13, 20 fok várható.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél élénk lesz. 13, 20 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap megnövekszik a felhőzet, de nagy csapadék nem alakul ki. Élénk lesz a délkeleti szél. 12, 17 fokra számíthatunk.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csapadék azonban nem várható. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat