2020. január 21., Ágnes

Szöveges előrejelzés

Türelem, lassú javulás jön!


ICI Interaktív Zrt. - 2020. január 21., kedd, 09:29

A következő napokban lassan javulni kezd a helyzet, szerdán egy gyenge hidegfront mögött már mindenhol felszakad a hidegpárna. A hétvégére pedig melegedés érkezik!

Részletes előrejelzés

 

A következő napokban kedden délelőtt a magasabban fekvő tájakon kisüthet a nap, de sokfelé tartósan borult, párás idő lesz. Szitálás előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható.  Délután többnyire párás, felhős időre készülhetünk, de a magasabban fekvő tájakon kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad a változó irányú szél, a legmagasabb hőmérséklet -1, +4 fok körül alakul. Szerdán délelőtt északnyugaton elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, máshol még marad a fényszegény idő. Számottevő csapadék nem várható.  Délután északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, némi időre a nap is kisüthet. Csapadék nem valószínű. Megélénkül az északnyugati szél. 1, 6 fokra melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, csapadékra nem kell készülni. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Pénteken napos, száraz idő lesz, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 1, 6 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős lesz az ég. Helyenként eső, reggel átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 0, 5 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap csökken a felhőzet, a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Megélénkül a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Hétfőn több órára kisüt a nap, csapadék nem lesz. A déli szél mérsékelt lesz. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Luidort Péter olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat