2018. augusztus 17., Jácint

Szöveges előrejelzés

Ennek a nyárnak sosem lesz vége?


ICI Interaktív Zrt. - 2018. augusztus 17., péntek, 16:11

Az ünnepi hétvégén, és még azt követően is marad a nyári meleg, igazi strandidőre van kilátás! A 30-33 fok garantált!

Részletes előrejelzés


Este és éjszaka gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad az északias sazél, a legalacsonyabb hőmérséklet 17, 22 fok között alakul. 

Szombaton délelőtt a derült időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem alakul ki.  Délután kánikulára számíthatunk, a sok napsütés mellett  csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad az északias szél, a csúcshőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Vasárnap délelőtt a kevés felhő mellett sok napsütésre készülhetünk, csapadék nem lesz.  Délután a napos, meleg időben gomolyfelhők képződnek, de ezekből csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt nyugaton változóan, máshol gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem alakul ki.  Délután igazi strandidő várható sok napsütéssel. Az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 29, 34 fok várható.

Kedden a szikrázó napsütést alig zavarja felhősödés, a kánikulában csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Szerdán száraz, napos, kánikulai időre számíthatunk. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön kezdetben napos időre van kilátás, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Megerősödik az északnyugati szél, délután 23, 28 fokra számíthatunk.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, a felhőátvonulásokból legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Mérsékelt északnyugati szél mellett a legmelegebb órákban is már csak 21, 26 fokra számíthatunk. 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Hópelyhek – ahogy eddig még nem láttuk
A mondás szerint nincs két egyforma hópehely. A következő, elképesztően részletgazdag fényképek a kétkedőket is meggyőzhetik.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat