2019. január 23., Zelma

Szöveges előrejelzés

Ismét itt a hó!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 23., szerda, 11:14

A következő napokban is folytatódik a hideg, januári idő. Többször lehet havazás is, az erős szél ráadásul a hőérzetet is több fokkal csökkenti.

Részletes előrejelzés

 

Délután folytatódik a felhős, borult idő. Többfelé lehet hószállingózás, havazás, keleten helyenként havas eső, ónos eső is lehet. Élénk lesz az északkeleti szél. -3, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Csütörtökön délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég, délen továbbra is lehet hószállingózás, kisebb havazás.  Délután folytatódik a borult, felhős idő, helyenként hószállingózással, gyenge havazással. Az élénk északias szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet -3, +3 fok között alakul.

Pénteken délelőtt borult időre van kilátás, az északnyugati tájak kivételével sokfelé várható havazás.  Délután erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé folytatódik a havazás, helyenként hófúvás is lehet. Erős lesz az északi szél. Kora délután -3, 2 fok várható.

Szombaton nyugaton több órára kisüt a nap, keleten és délen azonban havazás, hózápor, illetve ónos eső, havas eső is előfordulhat. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Vasárnap eleinte a napos időszakok lesznek túlsúlyban, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk lesz. -1, 4 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn nyugat felől ismét beborul az ég, és egyre többfelé kell havazásra készülni. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Kedden a borongós időben keleten havas eső, eső, a Dunántúlon további havazás valószínű. Megélénkül a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Szerdán borult lesz az ég, elszórtan várható hózápor. Mérsékelt lesz az északi szél. -3, 2 fokra számíthatunk.

Nóvé István olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat