2018. július 22., Magdolna

Szöveges előrejelzés

Zivatarok alakítják a hétvége időjárását!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. július 21., szombat, 22:19

Hétvégén a strandidő nem lesz zavartalan, záporok, zivatarok országszerte kialakulhatnak. Heves, károkozó zivatarokra is készülni kell!

Részletes előrejelzés

Vasárnap délelőtt változóan felhős lesz az ég, északon záporok, zivatarok formájában csapadék várható.  Délután az ország déli részein lehetnek kevésbé felhős területek, másutt az erősen gomolyfelhős ég mellett többfelé várható zápor, zivatar kialakulása. A heves zivatarokat felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.  Délután változóan felhős lesz az ég, záporok, zivatarok kialakulhatnak. Megélénkül az északi szél. 23, 28 fokra melegszik a levegő.

Kedden túlnyomóan napos időre van kilátás, délután kevés gomolyfelhő képződhet. Számottevő csapadék nem várható, a déli határ menti területeken egy-egy zápor kialakulhat. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szerdán igazi nyári idő várható, több órás napsütéssel. Északkeleten és a Tiszántúlon a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős égbolt mellett zápor, kis eséllyel zivatar kialakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. 26, 31 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a több órás napsütést délután gomolyfelhők zavarják, melyekből elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Szombaton az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből napközben bármikor kialakulhatnak záporok, zivatarok. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet akár a 34 fokot is elérheti.

Vasárnap a gyengén felhős és borult tájak egyaránt jelen lesznek. A Dunántúlon és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északkeleti irányú szél. A kánikulai melegben 33,34 fokos hőmérsékleti értékeket mérhetünk. 

 

Nóvé István fotója, köszönjük!

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Hópelyhek – ahogy eddig még nem láttuk
A mondás szerint nincs két egyforma hópehely. A következő, elképesztően részletgazdag fényképek a kétkedőket is meggyőzhetik.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat