2019. augusztus 21., Sámuel

Szöveges előrejelzés

Egész héten kitart a nyár!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. augusztus 21., szerda, 15:08

A hét közepi gyenge front csak átmenetileg frissítette fel a levegőt. A hét második felében már ismét 30 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk!

Részletes előrejelzés

 

Csütörtökön délelőtt többször erősen megnövekszik a felhőzet, ezekből szórványosan várható zápor.  Délután a több-kevesebb napsütés mellett a felhőzet is többször megnövekszik. Előfordulhat kisebb eső, zápor. Élénk, keleten néhol átmenetileg erős lesz az északi szél, a legmagasabb hőmérséklet 25, 32 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Pénteken délelőtt csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű.  Délután nyugat felől átmenetileg megvastagszik a fátyolfelhőzet, de csapadékra nem kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Szombaton meleg, fülledt idő várható, délután többfelé záporral, néhol zivatarral. Megélénkül az északkeleti szél. 28, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a naposabb délelőttöt követően ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, ezekből nagyobb eséllyel keleten lehet zápor, zivatar. A déli szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Kedden többórás napsütés valószínű. A képződő gomolyfelhőkből csak elvétve lehet egy-egy zápor. Az északi szél mérsékelt lesz. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán napos időre készülhetünk, számottevő csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat