2019. november 18., Jenő

Szöveges előrejelzés

Hidegfronttal indul a hét!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. november 17., vasárnap, 18:38

Egy hidegfront miatt záporok is lehetnek, de nagy lehűlés nem várható. Folytatódik az enyhe novemberi idő!

Részletes előrejelzés

 

Hétfőn délelőtt az erősen felhős ég mellett többfelé várható eső, záporeső. Délután többfelé számítani kell esőre, záporesőre. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 16 fokra számíthatunk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Kedden éjszaka helyenként köd képződhet, napközben a Duna vonalától keletre várható több napsütés. Megerősödik a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Szerdán a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső. Megélénkül a délkeleti szél. 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem lesz. A délkeleti szél élénk lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Szombaton felhős és napos időszakok változnak, csapadék nem várható. Élénk lesz a délkeleti szél, a maximum-hőmérséklet értékei 9, 14 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte közepesen felhős lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet és csapadék is kialakulhat. Élénk marad a légmozgás, a legmelegebb órákban 8, 13 fokot mérhetünk.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat