2019. február 18., Bernadett

Szöveges előrejelzés

Kora tavaszias idő!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. február 17., vasárnap, 19:14

A következő napokban egyre többfelé képződik pára és köd, amely helyenként napközben is tartósan megmarad. Előreláthatólag egy szerdán érkező hidegfront vet véget a tavaszias időnek!

Részletes előrejelzés


Hétfőn délelőtt sokfelé tartósan megmarad az éjszaka képződött pára és köd.  Délután az alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként felhős időt eredményezhet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon és a déli tájakon van kilátás. A szél mérsékelt lesz. 5, 13 fokra számíthatunk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Kedden eleinte párás, ködös lesz az idő, napközben helyenként tartósan megmarad az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Azokon a tájakon, ahol feloszlik a köd, napos idő várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 8, 13 fokra melegszik a levegő.

Szerdán reggel ködös lesz az idő, napközben változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon záporeső kialakulhat. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután 8, 12 fok várható.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, néhol gyenge csapadék előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, elszórtan alakulhatnak ki futó záporok. Az északi szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan gyengén felhős égre tekinthetünk fel, csak helyenként növekedhet meg erősebben a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható. Erős lesz az északi szél, a délutáni csúcsértékek -1, 4 fok között alakulnak.

Vasárnap jellemzően közepesen felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Erős marad az északkeleti szél, 1, 5 fok közé melegszik a levegő.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Programok a hétvégére
Az elkövetkező hétvégén is számos program közül választhatunk. Legyen szó éjszakai fürdőzésről, kézműves foglalkozásról vagy épp mézkirály-választásról, mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot.
10 éve nem volt ilyen magas a Temze
Nagy-Britanniában a hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy még közel sincs vége az árvíznek: 2003 óta nem volt ilyen magas a Temze vízszintje.
Videók és képek a csütörtöki hóesésről
Az Északi-középhegységben elsősorban a magasabban fekvő tájakon esett hó csütörtökön, északkeleten azonban a völgyekig ért a havazás határa. Ízelítőül álljon itt egy-két kép és videó a hóesésről.
Hópamacs hullott az égből – olvasónk látványos videója
Olvasónk, Németh István László nagyon látványos és különleges jelenséget örökített meg: hópihe helyett "hópamacsok" hullott az égből! A különös csapadékformát az általa készült látványos videón tekinthetik meg!
Március 26-án ismét Föld  órája
2011. március 26-án ismét Föld órája akció lesz, melynek során immár negyedik alkalommal borulnak sötétségbe a világ nagyvárosai.
Három napig havazik egyfolytában Dél-Bajorországban
Az Alpok északi lejtőin kedden kisebb megszakításokkal szinte egész nap havazott. Szerdán és csütörtökön pedig újabb kiadós hóesés várható a környéken.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat