2019. április 26., Ervin

Szöveges előrejelzés

Melegrekord, majd heves zivatarok!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. április 26., péntek, 09:22

Ismét visszatért a meleg, pénteken a 30 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke, de a meleg idő nem tart sokáig: szombaton erős hidegfront jön 10 fokos lehűléssel és esővel!

Részletes előrejelzés

Pénteken délután a több órás napsütés mellett megnövekszik és megvastagszik a felhőzet. A késő délutáni órákig jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a Dunántúlon helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Erős lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 32 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Az északnyugati szél erős lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap, de elszórt jelleggel kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 15, 21 fok várható.

Hétfőn a napos délelőttöt követően gomolyfelhők képződnek, ezekből többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 14, 21 fokra melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. a Dunántúlon záporok, zivatarok kialakulása várható, az ország más részein tartós eső formájában érkezik a csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. 11, 17 fokra számíthatunk.

Szerdán folytatódik a felhős, változékony idő gyenge esővel, záporesővel. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 18 fok között alakul.

 

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat