2019. június 17., Laura

Szöveges előrejelzés

Hétfőn végre felfrissülhetünk!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. június 16., vasárnap, 19:41

Hétfőn egy front miatt felfrissül az idő, azonban a záporok, zivatarok még több napig a vendégünk maradnak.

Részletes előrejelzés


VASÁRNAP MEGDŐLT AZ ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD: KISKUNHALASON 35,7 FOKOT MÉRTEK. 

SZOMBATON MEGDŐLT AZ ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD: BUDAKALÁSZON 35,8 FOKOT MÉRTEK. 

SZOMBATON MEGDŐLT A FŐVÁROSI NAPI MELEGREKORD IS: ÚJPESTEN 34,7 FOKOT MÉRTEK.

 

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként napsütéses időszakok is előfordulhatnak. Helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat.  Délután fülledt, párás időre készülhetünk, a gyakran erősen felhős időben többfelé lehet zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Kedden többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, a napsütés mellett szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett északon több, délen csak kevés helyen lehetnek záporok. Az északi szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, legfeljebb keleten lehet néhol egy-egy zápor. Változó irányú szél lesz. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken derült időre készülhetünk, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 27, 32 fok várható.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat