2019. október 20., Vendel

Szöveges előrejelzés

Rekordok dőlhetnek!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. október 20., vasárnap, 19:47

A következő napokban szokatlanul meleg lesz, több melegrekord is megdőlhet! Hétfőn van erre a legnagyobb esély!

Részletes előrejelzés

 

Vasárnap Adonyban 26,9 fokot mértek. Ez egy tizeddel több, mint a korábbi napi megegrekord, amit 2012 óta Körösszakál tartott 26,8 fokkal. Budapesten is új napi rekord született, Újpesten 25,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. 

 

Hétfőn délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, északnyugaton helyenként párás maradhat a levegő. Délután változóan fátyolfelhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk. A délnyugati szél erős lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Kedden a kellemes időben a napsütésé lesz a főszerep, csapadék sem alakul ki. A Dunántúlon tartósan megmarad az éjszaka képződött köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Mérsékelt lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Szerdán éjszaka sűrű köd képződik, amely helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Azokon a tájakon, ahol feloszlik a köd, sok napsütés várható. A déli szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte ködös idő várható, majd egyre többfelé kisüt a nap, csapadék nem lesz. Megélénkül a déli szél. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a köd feloszlását követően sok napsütésre készülhetünk. A déli szél mérsékelt lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

Szombaton a reggeli órákban köd képződhet, napközben gyengén felhős lesz az ég. Az északnyugati szél mérsékelt marad, a maximum-hőmérséklet értékei 17, 22 fok között alakulnak.

Vasárnap folytatódik a napsütéses idő. Az északnyugati szél megélénkül, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat