2020. február 17.,

Szöveges előrejelzés

Marad a tavaszias idő!


ICI Interaktív Zrt. - 2020. február 16., vasárnap, 19:01

Még hétfőn is alapvetően napos, kellemes idő lesz, de többfelé megerősödik a szél. Emellett tovább emelkedik a hőmérséklet, de kedden hidegfront érkezik.

Részletes előrejelzés

 

Hétfőn délelőtt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki.  Délután helyenként fátyolfelhők szűrik a napsütést, és gomolyfelhők is lesznek az égen. csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a délnyugati szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő. Kedden megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható kisebb eső. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul. Szerdán a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk, egy-két helyen futó zápor is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet. 

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Csütörtökön többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan futó zápor is előfordulhat. Erős lesz az északnyugati szél. 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Pénteken napos és felhős időszakok váltakoznak, de csapadék nem alakul ki. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Szombaton fokozatosan megvastagszik a felhőzet, estétől elszórtan eső is lehet. Erős lesz a nyugati szél. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat