2018. október 16., Gál

Szöveges előrejelzés

Őszi idővel kezdjük a napot, nyárral folytatjuk!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. október 16., kedd, 16:07

A héten is folytatódik a vénasszonyok nyara. A hűvös, helyenként párás, ködös reggeleket követően gyorsan melegszik a levegő és délutánonként 20 fok felett alakulnak a hőmérsékletek. Csapadék továbbra sem várható.

Részletes előrejelzés

Ma este és éjszaka keleten derült, másutt időnként felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a szél.  Este 12, 17 fokot, hajnalban 0, 8 fokot mérhetünk.

Szerdán délelőtt a napsütést főleg a Dunántúlon zavarhatják felhők. Csapadék nem lesz. Délután a napsütés mellett nyugaton időnként több felhő jelenik meg, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Csütörtökön a reggeli párásság feloszlását követően a napsütést legfeljebb fátyolfelhők zavarják, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. 20, 24 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a hajnali ködfoltok napközben megszűnnek, a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütést csak időnként zavarják felhők, csapadék nem várható. Megélénkül az északi szél. Kora délután 18, 22 fok várható.

Vasárnap sok lesz a napsütés, az átvonuló gomolyfelhőzetből számottevő csapadék nem alakul ki. Megerősödik az északi szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Hétfőn száraz, szikrázóan napos időre számíthatunk. Változó irányú szél lesz. 15, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Hópelyhek – ahogy eddig még nem láttuk
A mondás szerint nincs két egyforma hópehely. A következő, elképesztően részletgazdag fényképek a kétkedőket is meggyőzhetik.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat