2018. augusztus 14., Marcell

Szöveges előrejelzés

Gyenge hidegfront nyugaton frissíti fel a levegőt!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. augusztus 13., hétfő, 23:03

Kedden főleg a Dunántúlon alakulnak ki záporok, zivatarok. Nyugaton 30 fok alatt maradnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek, keleten viszont helyenként a 35 fokot is elérjük.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt keleten több órára kisüt a nap, nyugaton időnként erősen megnövekszik a felhőzet és helyenként zápor, zivatar alakul ki. Délután a Dunántúlon időnként erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan zápor, zivatar várható. Másutt a napsütést időnként zavarják felhők és néhol  várható zápor, zivatar. Megélénkül a délnyugati, később a nyugati, északnyugati szél, zivatar környezetében erős-viharos széllökés is lehet. Kora délután nyugaton 26, 29 fok, másutt 30, 35 fok várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Szerdán délelőtt nyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap, az erősen felhős égből főleg északkeleten, keleten fordul elő zápor, néhol zivatar. Délután a napsütést időnként erősebb felhősödés zavarja, elsősorban északkeleten, keleten alakul ki helyenként zápor, zivatar. Élénk lesz az északi szél. Kora délután 27, 32 fok várható.

Csütörtökön a sok napsütést főleg északkeleten, keleten zavarják felhők, de számottevő csapadék ott sem várható, Az északkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Pénteken napos, meleg, nyári időre számíthatunk, néhol lehet egy-egy frissítő zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 28, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a napsütést átmeneti felhősödések zavarhatják meg, helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Változó irányú szél lesz. 28, 33 fokra számíthatunk.

Vasárnap a sok napsütés mellett helyenként növekednek meg a gomolyfelhők és alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Hétfőn száraz, napos, meleg nyári időre számíthatunk. Az északkeleti szél élénk lesz. Kora délután 28, 32 fok várható.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zajszennyezés
A zajszennyezés egyike a lakosságot legjobban érintő környezeti problémáknak.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Hópelyhek – ahogy eddig még nem láttuk
A mondás szerint nincs két egyforma hópehely. A következő, elképesztően részletgazdag fényképek a kétkedőket is meggyőzhetik.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat