2020. január 21., Ágnes

Szöveges előrejelzés

Türelem, lassú javulás jön!


ICI Interaktív Zrt. - 2020. január 21., kedd, 09:29

A következő napokban lassan javulni kezd a helyzet, szerdán egy gyenge hidegfront mögött már mindenhol felszakad a hidegpárna. A hétvégére pedig melegedés érkezik!

Részletes előrejelzés

 

A következő napokban kedden délelőtt a magasabban fekvő tájakon kisüthet a nap, de sokfelé tartósan borult, párás idő lesz. Szitálás előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható.  Délután többnyire párás, felhős időre készülhetünk, de a magasabban fekvő tájakon kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad a változó irányú szél, a legmagasabb hőmérséklet -1, +4 fok körül alakul. Szerdán délelőtt északnyugaton elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, máshol még marad a fényszegény idő. Számottevő csapadék nem várható.  Délután északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, némi időre a nap is kisüthet. Csapadék nem valószínű. Megélénkül az északnyugati szél. 1, 6 fokra melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról a Meteo Klinika oldalán olvashat.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, csapadékra nem kell készülni. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Pénteken napos, száraz idő lesz, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 1, 6 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős lesz az ég. Helyenként eső, reggel átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 0, 5 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap csökken a felhőzet, a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Megélénkül a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Hétfőn több órára kisüt a nap, csapadék nem lesz. A déli szél mérsékelt lesz. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Luidort Péter olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!
Képes-e megjósolni egy buborék a tájfun erejét?
Egy újabb kutatás szerint a szappanbuborékok membránfelületén lévő folyadék forgó áramlását felhasználhatjuk a hurrikánok és tájfunok intenzitásának előrejelzéséhez.
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat