2018. szeptember 26., Jusztina

Elmosta az eső Koppenhágát


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 4., hétfő, 12:33

A hétvégén mintegy háromhavi csapadék hullott Koppenhágára. A víz pincéket öntött el, és a környéken megrendezett rock fesztivált is elmosta.

A dán fővárosban és környékén szombat este alig pár óra leforgása alatt több mint 150 mm eső esett heves villámlások közepette. Ez háromhavi mennyiségnek felel meg, miután a júniusi és júliusi átlagos csapadékösszeg 55-65 mm között jellemző. A csatornák nem tudták elvezetni a hirtelen lezúdult csapadékot, így a víz több utat és lakóházak százait öntötte el, megbénult a közlekedés és a vonatok is késtek.

Dániában június 30. és július 3. között került megrendezésre a Roskilde Rock Fesztivál, amelyen mintegy 75 ezren vettek részt. A hétvégi heves esők a fesztivált is elmosták.


Látkép vihar után a Roskilde Fesztiválon.
(AP Photo/POLFOTO Jacob Joergensen)


Egy kitartó rajongó a tóvá változott fesztiválterületen.
(Ap Photo/POLFOTO Helle Arensbak)

Dániában jelenleg is csak kicsivel barátságosabb az idő, összefüggő felhőtakaró húzódik az ország fölött, és időnként esik a térségben. A hőmérséklet azonban az évszaknak megfelelően alakul, a főváros térségében kevéssel meghaladja a 20 fokot. A folytatásban is marad a változékony idő: kedden is esőre hajlik az idő, majd az átmenetileg szárazabb és naposabb szerdát követően, újfent nedvesebb légtömegek érik el az északi országot.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat