2018. július 21., Dániel

Elkezdődött a zivatarszezon!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 6., vasárnap, 16:11

Vasárnap délután nyárias zivatarok alakultak ki a Dunántúlon - területükön rövid idő alatt csaknem 10 fokot zuhant a hőmérséklet.

Vasárnap nyugat felől lassan vékonyodott, szakadozott a felhőzet, a Dunántúlon ennek eredményeképpen még a szűrt napsütésben is 20 fokig tudott melegedni a levegő. Délután már nedvesebb, labilisabb légtömegek érték el a térséget, és a nyugati határnál, illetve a Bakony környékén zivatarok pattantak ki.

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései alapján, vasárnap délután 4 órakor készült hőtérkép nagyon szemléletes: a nyugati határnál Szombathelyen és Szentgotthárdon is jelentősen lehűlt a levegő a zivatarok hatására 

Az ICI Interaktív Meteorológia országszerte üzemeltetett mérőállomásai közül Szombathelyt, Szentgotthárdot és a Zala megyei Teskándot is "elkapta" a vihar. Szombathelyen negyed óra alatt 20 fokról 10 fokra zuhant a hőmérséklet, és rövid idő alatt 5 mm csapadékot mértünk, míg Szentgotthárdon is elérte a 7 fokot a hőmérsékletcsökkenés (habár itt kevesebb csapadékot adott a cella).

Így érkezett a zivatar Szombathelyre délután 3 óra körül

(az ICI Interakítv Meteorológia mérőállomásának kamerafilmje)

Kedden este hidegfront éri el hazánkat, nyomában szintén számíthatunk majd villámlással, mennydörgéssel kísért heves záporokra - menthetetlenül elkezdődött a 2014-es zivatarszezon!

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat