2020. január 21., Ágnes

Elképesztő természeti színek a nagyvilágból


ICI Interaktív Zrt. - 2019. február 11., hétfő, 09:24

A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.

1. Kína szivárvány hegyei

Az édességboltok sem versenyezhetnek azzal a gazdag színvilággal, amit Kína északnyugati részén, Gansu tartományban láthatnak az arra látogatók. A 24 millió éve formálódó, részben gyűrődésnek, részben ásványi lerakódásoknak köszönhető végeredmény önmagáért beszél. A közel 10 négyzetkilométer területen pompázó hegyek Zhangye városához közel találhatók és esőzések után látványuk a megszokottnál is ragyogóbb.

Forrás: http://www.bbc.com

2. Oregon festett dombjai

Portland térségében, az Egyesült Államokban található az a nemzeti park, ahonan ez a kép származik. A 35 millió éve, számtalan vulkanikus kitörés által formált, extrém klímaváltozásokat megélt látványosság igazi múzeuma a földtörténeti koroknak. Külön érdekesség, hogy a gyakran arany, fekete, piros, lila és kék színek megjelenése függ a levegő párataralmától.

Forrás: http://www.bbc.com

3. "Idegen kráterek" Etiópiában

Nem csoda, hogy az egyik legérintetlenebb, a civilizációtól igen távol eső Dallol vulkán jelentése dezintegrált vagy idegen vulkán. Ez nem is inkább vulkán, hanem egy megsüllyedt kráter. A talajvíz és a magma találkozása okozta, kénben, vas-oxidokban és egyéb ásványi anyagokban gazdag természeti képződmény élénk zöld és neon sárga színekben pompázik. Biztonsági okok miatt megtekintése a gyakori emberrablások és fosztogatások miatt fegyveres őr társaságában javasolt. Ez a fő oka annak, hogy az egyébként rendkívül képlékeny talajjal és toxikus gázokkal jellemezhető környezetbe évente csupán párszázan látogatnak el.

Forrás: http://www.bbc.com

4. Grand Prismatic Wyoming-ban

A Yellowstone parkban található meleg forrás neve Grand Prismatic, ami trilliónyi termooszlop és baktérium melegágya. Ennek köszönhetően marad steril a közeg, melyben a mély kéktől egészen a vöröses árnyalatokig az emberi szem által látható összes színárnyalat megjelenik. A körülbelül 110 m átmérőjű állóvíz évente többmillió látogatót vonz.

Forrás: http://www.bbc.com

 

5. Északi fény Izlandon

A sarki fény a Napból érkező korpuszkuláris sugárzás, valamint a Föld mágneses mezeje találkozása révén jön létre. A mágneses tér bevonzza a Napból érkező töltött részecskéket, majd a Föld légkörébe érve gerjesztik az oxigén és a nitrogén molekulákat. A gerjesztés ezzel a páratlan fényjelenséggel jár. A fotó Izlandon, a Reykjanes félszigeten készült.

Forrás: http://www.bbc.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat