2018. szeptember 23., Tekla

Elindult az idei pollenszezon!


ICI Interaktív Zrt. - 2015. február 19., csütörtök, 11:57

Idén február közepén elkezdődött a pollenszezon, ráadásul egyes virágporok már tüneteket okozó mennyiségben vannak jelen a levegőben. Ezt egyébként a hetek óta tartó, átlagosnál enyhébb időjárásnak köszönhetjük, a növények tehát úgy tűnik, idén hamarabb térnek magukhoz.

2015-ben már februárban megkezdődött a pollenszezon! A jelenlegi információnk alapján ráadásul sokfelé már tüneteket okozó mennyiség is található az országban. A mogyoró virágzása mellett már az égerfa, a tiszafa és a ciprusfa is szórja a pollenjeit. A gombaspóra koncentrációja országszerte alacsony.


Várható pollenkoncentráció 2015. február 19-re. Forrás: www.meteoklinika.hu

 

Ahogyan az a fenti képen is látható, a mogyoró a Dunántúlon és a Tiszántúl déli részén, az égerfa pedig csak a Dunántúlon van jelen közepes koncentrációban. Ez azt jelenti, hogy az alacsony koncentrációval ellentétben már a fokozottan allergiások körében jelentkezhetnek szénanáthás tünetek. íme egy pár tipp az allergiásoknak:

- Étrendjéből hagyja ki a tej rendszeres fogyasztását!

- Zavaró allergiás tünetek esetén hazaérkezéskor rögtön cserélje le ruháját!

- Ágyneműjét a szokottnál gyakrabban cserélje!

A további napokban várhatóan a képen látható mogyoró pollenkoncentrációja is országos viszonylatban fokozódik, azonban a gombaspóra koncentrációja a száraz időnek köszönhetően számottevően nem változik. Ha szeretne felkészülni a pollenszezonra, esetleg legyengült az immunrendszere, kattintson ide!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat