2018. július 21., Dániel

Elérte az első trópusi vihar az USA-t


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 29., kedd, 13:46

A Beryl hétvégén közel hurrikán erősséggel ért partot Floridában. A legyengült ciklon a napokban további heves esőket, de akár tornádókat is okozhat a térségben.

Az idei szezon másodikjaként alakult ki a Beryl trópusi vihar az Atlanti-óceán medencéjében - az első az Alberto volt, amely mintegy 2 héttel a szezon hivatalos kezdete előtt jelent meg, és még a Beryl is a szezon előtt jár, hiszen az csak június 1-én veszik kezdetét.


A Beryl jelenleg Florida, Georgia és Dél-Karolina területén okoz esőzéseket, zivatarokat.
(forrás: NOAA;http://www.ssd.noaa.gov)

A Beryl még szombaton jelent meg, és majdnem elérte a hurrikán fokozatot (>119 km/h átlagszél), mielőtt hétfő délután partot ért a floridai Jacksonville közelében. Az előrejelzések szerint innen előbb északra fordulva átlép Georgia államba, majd a dél- és észak-karolinai partok mentén északkeleti irányba haladva ismét kiléphet a nyílt vízre. Az USA délkeleti partvidékén eközben felhőszakadásszerű esőket, heves zivatarokat (akár tornádókat is) okozhat. Jacksonville-ben például az elmúlt 48 órában közel 80 mm eső esett - a május havi átlag 63 mm a városban.

A szárazföld felett víz- és energia-utánpótlás hiányában veszített erejéből, igen lelassult és trópusi depresszióvá gyengült, a nyílt víz felett azonban új erőre kaphat. Jelenleg kb. 48 km/órás átlagszeleit 65 km/órás maximális lökések kísérik, az óceán felett pedig mintegy 25 km/órával erősödhet meg -lényeges erősödés viszont csak akkor valószínű, ha a Hatteras foknál messzebbre távolodik a partoktól.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat