2020. február 22.,

Egyre több a hó a szlovák síterepeken


ICI Interaktív Zrt. - 2012. január 19., csütörtök, 13:42

Az egymás után érkező időjárási frontokból a csapadék Szlovákia hegyeiben szinte kizárólag hó formájában hullik le, így a sípályákon is egyre jobbak a körülmények.

Egy jellemző adat: a Lomnici-csúcson január elsején csupán 38 cm volt a hóréteg vastagsága, míg január 19-én reggel már elérte a 162 centimétert. De már ezer méter magasságban is közel fél méterrel nőtt a hóréteg vastagsága az elmúlt két és fél héten. Az egymást követő frontátvonulásokban általában már 600 méter felett csak hó formájában hullik le a csapadék, és a sípályák magasságában az enyhébb napokon sincs jelentős olvadás.


700 méteres magasságban valahol Szlovákia közepén (holidayinfo.sk)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat