2018. augusztus 15., Mária

Egyre frissebb idő


ICI Interaktív Zrt. - 2012. augusztus 8., szerda, 10:11

A hétfői forróságot követően észak felől több hullámban hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A délutáni hőmérsékletek a hét második részében, a hétvége felé 25 fok környékén alakulnak.

Hétfőn még közel 40 fokot mértek az országban. Budapesten is 37.7 fokot regisztráltak és megdőlt a napi melegrekord. Majd kedd hajnalra erős széllel hidegfront érkezett és nagy területen már nem érte el a délutáni hőmérséklet a 30 fokot.

A folytatásban a Brit-szigetek környékén magasnyomás épül fel és ennek keleti oldalán északi áramlás alakul ki a közép-európai térség felett. Hatására folyamatosan frissebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe is.

Az előttünk álló hétvégén bár sok lesz a napsütés a délutáni legmelegebb órákban is 21, 26 fok között alakul a hőmérséklet. A hajnalok pedig kifejezetten frisseknek bizonyulnak, sokfelé 15 fok alatti értékeket mérhetünk. Erőteljesebb felmelegedésre és ismét 30 fokot elérő hőmérsékletekre jövő hét elején számíthatunk.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat