2018. szeptember 18., Diána

Egymás után két nap is megdőlt a hidegrekord Budapesten


ICI Interaktív Zrt. - 2009. október 15., csütörtök, 15:26

Október 8-án rekord meleget mértek a fővárosban, 14-én pedig már a hidegrekord lett a múlté. A rekordoknak ezzel még nincs vége, 15-én is csúcsot döntött a hőmérséklet.

A Kárpát-medencétől északkeletre elhelyezkedő ciklon hátoldalán már napok óta sarkvidéki eredetű, hideg levegő áramlik hazánk térségébe.

Hatására télies idő alakult ki, többfelé fordul elő havas eső, néhol havazás. A hétfő óta lehullott csapadék mennyisége többfelé meghaladja az 50 millimétert.

Október 8-án még arról adtunk hírt, hogy megdőlt a budapesti melegrekord. Akkor 27,7 fokot mértek, amivel a korábbi 1942-ben mért 27,2 fokos rekord lett a múlté.

Október 14-én is rekord dőlt és várhatóan a mai nap folyamán is megdől az erre a napra vonatkozó hidegrekord. Az október 14-ére vonatkozó maximum hőmérséklet minimuma 7 fok volt, amit még 1974-ben mértek. Ez a rekord a tegnapi napig élt, ugyanis szerdán a fővárosban nem melegedett 5,6 fok fölé a levegő.

Október 15-én a maximum hőmérséklet minimuma 5,7 fok volt, ez a rekord is 1974-ben született, de ma ez az érték is megdőlt. A délutáni órákban Budapesten nem mértek 3-4 foknál melegebbet.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat